Θεουλή και Ρουσιάς στέρησαν στην Πάφο FC το τρίποντο (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η Πάφος θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο από το στάδιο “Αμμόχωστος/Επιστροφή”, ωστόσο η ατυχία στο τέλος αλλά και η κάκιστη διαιτησία του Χρυσοβαλάντη Θεουλή δεν της το επέστρεψαν, με αποτέλεσμα το παιχνίδι κόντρα στον Ερμή Αραδίππου να ολοκληρωθεί με το ισόπαλο 1-1. Με τον σημερινό βαθμό η ομάδα του Ντμίτρο Μιχαηλένκο έφθασε τους 19 στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή της στο εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, την ερχόμενη Τετάρτη (9/12) στην ΑΡΕΝΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Ονειρικό ξεκίνημα ευτύχησε να πραγματοποιήσει στον αγώνα η Πάφος, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Όννι Βαλακάρι με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίκτυα, αφού πρώτα αυτή προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καϊκέ.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έχοντας το προβάδισμα έδωσαν χώρο στους ποδοσφαιριστές του Ερμή, προσπαθώντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση κυρίως από την αριστερή μεριά, στην οποία αγωνιζόταν ο Κούζικ. Οι “γαλάζιοι” απ’ εκεί δημιούργησαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες, τις οποίες απώλεσαν οι Κούζικ και Τόρρες.

Στο 30ο λεπτό από το πουθενά η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο στο παιχνίδι, μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Βαλακάρι για απρόσεκτο παίξιμο με το χέρι από τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή. Ο Κύπριος ρεφ χωρίς κανένα δισταγμό απέβαλε τον Φινλανδό στέλνοντας τον στα αποδυτήρια. Να σημειώσουμε ότι στην φάση της πρώτης κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο νεαρός παίκτης της Πάφου στα αρχικά στάδια του αγώνα, ο διαιτητής ανεξήγητα “κιτρίνισε” τον Βαλακάρι.

Η ομάδα του Ντμίτρο Μιχαηλένκο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν έδειξε να πανικοβάλετε. Αντιθέτως, συνέχισε να με τον ίδιο ρυθμό να ψάχνει το δεύτερο γκολ, κάτι που θα μπορούσε να πετύχει εάν ο τερματοφύλακας του Ερμή Καϊκέ δεν απέκρουε το μακρινό σουτ του Φοορ. Ταυτόχρονα, οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την επιθετική γραμμή των “φτεροπόδαρων”, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με προβάδισμα της Πάφου με 1-0.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου ήταν και το γεγονός ότι ο διαιτητής του αγώνα έδειξε 8 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη σε ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Στην επανάληψη ο Ερμής έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο είχε τον έλεγχο της μπάλας κατά μεγάλο ποσοστό όχι όμως και τις ευκαιρίες. Από την άλλη η Πάφος ταμπουρώθηκε στην άμυνα θέλοντας να κρατήσει το προβάδισμα και το πλήρωσε στο 74ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι με την κεφαλιά του Ονησίφορου Ρουσιά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της Πάφου κράτησαν με “νύχια” και με “δόντια” το 1-1, το οποίο ήταν και τελικό αποτέλεσμα.

Για την Πάφο αγωνίστηκαν οι εξής:

Ρούτκο, Κβίντα (Σαΐζ), Αραγιούρι, Βαρέλα, Αουρέλιο, Πάντσεον, Φοορ, Βαλακάρι, Κούζικ (Ράκελς), Ανγκούλο (Φυλακτού), Τόρρες (Μέρφι)