Υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία ο ΑΠΟΠ!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι η σημερινή και το σωματείο του ΑΠΟΠ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε την αναλυτικά πιο κάτω:

Ο ΑΠΟΠ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, εκφράζει την αλληλευγγύη του και δηλώνει υπέρμαχος των δικαιωμάτων τους, ιδιαίτερα σήμερα όπου η Ημέρα, συμπίπτει με την πρωτοφανή και δραματική κατάσταση την πανδημίας που βιώνουμε όλοι, αλλά, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, οι συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρίας.

Με απώτερο στόχο την ενθάρρυνση, τη βελτίωση αλλά και τη διευκόλυνση της κινητικότητας των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους αναπηρία και ταυτόχρονα, την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε πολιτιστικό, κοινωνικό αλλά και ψυχαγωγικό επίπεδο, το Σωματείο μας, από το 2017, λειτουργεί ομάδα Τροχοκαθίσματος.

Η διασφάλιση άσκησης για τα άτομα με αναπηρία, πρέπει να μπει ψηλά στις προτεραιότητες του κράτους και η Σύμβαση του ΟΗΕ, για τα δικαιώματα των ατόμων αυτών, πρέπει να γίνει αντιληπτή ως ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία στη δεσμευτική χρήση των οποίων υποχρεούται να συμμορφώνεται το κράτος.

Η ημέρα αυτή, δίνει το βήμα για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, προς τη βελτίωση και την ενίσχυση των πολιτικών πρόνοιας, της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της περαιτέρω εξωστρέφειας προς το κοινωνικό σύνολο. 👉🏻Σεβόμαστε την διαφορετικότητα και αποδεχόμαστε τα άτομα με αναπηρία, ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και της ανθρωπότητας!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ!