ΚΟΚ: Τρεις καλαθοσφαιριστές της Basket League θετικοί στον ιό

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες PCR covid-19 τεστ, σε όλους τους καλαθοσφαιριστές και τεχνικά επιτελεία της ΟΠΑΠ Basket League. Από τις εξετάσεις που έγιναν (150 συνολικά), τρεις καλαθοσφαιριστές βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Οι τρεις καλαθοσφαιριστές ανήκουν σε τρία διαφορετικά σωματεία.

Τόσο οι τρεις καλαθοσφαιριστές όσο και τα σωματεία τους, ακολούθησαν όσα αναφέρονται στο Πρωτόκολλο covid-19 που έχει εκδώσει η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προγραμματίζει όπως την ερχόμενη βδομάδα πραγματοποιηθούν ομαδικά PCR τεστ στις ομάδες του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α’ Κατηγορίας, καθώς επίσης και για την ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας, που είχε ρεπό κατά την προηγούμενη αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League.

Παράλληλα μετά την ολοκλήρωση των ομαδικών τεστ, η ΚΟΚ προγραμματίζει δειγματοληπτικές εξετάσεις για διάφορα πρωταθλήματα.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΚ Ανδρέας Μουζουρίδης, δήλωσε για το θέμα: 

«Έχουμε πάρει τα αποτελέσματα των τεστ των ομάδων της ΟΠΑΠ Basket League και τα αποτελέσματα θεωρούμε ότι είναι καλά.

Φαίνεται ότι το ποσοστό μόλυνσης στους αθλητές της ΟΠΑΠ Basket League, δεν είναι μεγαλύτερο από τις εξετάσεις που γίνονται καθημερινά στον γενικό πληθυσμό και αυτό μας ικανοποιεί. Πιστεύω ότι τα σωματεία μας ακολουθούν όλη αυτή την περίοδο τις οδηγίες που τους έχουν αποσταλεί.

Παράλληλα, με την ευκαιρία που δίνεται, θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους της Ομοσπονδίας τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κωσταντίνο Ιωάννου και τους συνεργάτες του, για την συνεργασία και σημαντική καθοδήγηση καθ’ όλη αυτή την δύσκολη περίοδο».