Εκατοντάδες ποδοσφαιριστές κατά των άδικων μέτρων του Υπ. Υγείας!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η αγωνιστική αδράνεια και οι δηλώσεις των παικτών της α’ κατηγορίας, υποστηρίζονται από την Τρίτη με εκατοντάδες ποσταρίσματα στα ΜΚΔ από τους παίκτες των μικρότερων κατηγοριών

Μεγάλη αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους τους των μικρότερων κατηγοριών, επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της α΄ κατηγορίας, οι οποίοι το Σαββατοκύριακο προέβησαν σε διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια των αγώνων της 11ης αγωνιστικής.

Η αγωνιστική αδράνεια ενός λεπτού με την έναρξη των αναμετρήσεων και οι σχετικές δηλώσεις των παικτών στα ΜΜΕ μετά τους αγώνες, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την λανθασμένη απόφαση να αποκλειστούν από την εργασία τους οι αθλητές των μικρότερων κατηγοριών, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα στα γήπεδα είναι μηδαμινά και έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι τα γήπεδα δεν αποτελούν χώροι μετάδοσης του COVID-19, όταν τηρούνται τα σωστά μέτρα προστασίας της υγείας.

Οι συμβολικές ενέργειες των παικτών αποτέλεσαν και μήνυμα στήριξης προς τα σωματεία, για το γεγονός ότι πλήττονται οικονομικά από την απαγόρευση προσέλευσης των φιλάθλων και το λουκέτο στο άθλημα.

Όμως, η δράση των παικτών δεν σταματά εδώ! Από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια, με αθρόα συμμετοχή εκατοντάδων ποδοσφαιριστών (!), οι οποίοι αναρτούν το πιο κάτω μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Οι εκατοντάδες ποδοσφαιριστές των μικρών κατηγοριών και ειδικά οι Κύπριοι, προσπαθούμε να ζήσουμε την οικογένεια μας, με το χαμηλότερο εισόδημα, με τα λιγότερα κρατικά βοηθήματα και χωρίς θεσμοθετημένο επάγγελμα.

Τώρα στερούν από εμάς, τα σωματεία μας, τους προπονητές και άλλους εργαζόμενους το δικαίωμα στην προπόνηση σε ένα ανοικτό γήπεδο με πολύ λιγότερο κίνδυνο από άλλα επαγγέλματα σε γραφεία.

Όταν το 2021 κάποιοι θα μας θυμηθούν, εμείς θα θυμόμαστε τη συμπεριφορά τους προς εμάς, τις οικογένειες μας και τα σωματεία μας!».

Το μήνυμα τους κλείνει με τη χρήση των hashtag #LetMeWork #LetMeTrain #RespectFootballers #RespectAthletes #WhatsTheDifference και με tag στο Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι συρρέουν σε γραφεία και σε κλειστούς χώρους, εκατοντάδες πατέρες και σύζυγοι, ποδοσφαιριστές και προπονητές και άλλοι που εργάζονται στο χώρο του αθλητισμού, συχνά με μισθούς κάτω από τον βασικό, δεν μπορούν να δουλέψουν σε ένα ανοικτό γήπεδο…

Ο ΠΑ.Σ.Π., στηρίζοντας την καμπάνια των ποδοσφαιριστών, συνάμα αναρωτιέται μήπως τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κύπρο, έχουν άλλα κριτήρια (π.χ. μισθολογικά και με βάση τα πιθανά επιδόματα) κι όχι με βάση τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού;

Εν πάση περιπτώσει, η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους, αποτελεί πολύ ενθαρρυντικό κέρδος από μια δύσκολη στιγμή για εκατοντάδες επαγγελματίες και αυτό φέρνει μεγάλη ικανοποίηση στον ΠΑ.Σ.Π. Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί επίσης και την ΚΟΠ, η οποία αποδέχτηκε το αίτημα για πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας κατά την 11η αγωνιστική.