Πάφος FC: Αν ό(Χ)ι τώρα… Πότε;;

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την ευκαιρία να ανεβεί στην 5η θέση έχασε στο στάδιο “Τάσος Μάρκου” η Πάφος FC, καθώς εξήλθε ισόπαλη με το “άγονο” 0-0 απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Φλύαροι επιθετικά οι ποδοσφαιριστές του Ντμίτρο Μιχαηλένκο, που ταυτόχρονα δεν απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους.

Μέτριο ποιοτικά ήταν το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν απέφυγαν τα λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν αβίαστα. Πιο ορεξάτα στον αγώνα μπήκε η ομάδα της Πάφου, η οποία απείλησε πρώτη με το μακρινό σουτ του Μπεριγκό, το οποίο εξουδετέρωσε ο Πέτρου. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ισοζύγισαν το παιχνίδι, ωστόσο φάνηκαν “βραχυκλωμένοι” από την μέση και μπροστά.

Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα βρήκε η ομάδα του Μιχαηλένκο με τον Μπεριγκό. Ο Γάλλος φορ της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πέτρου από πλάγια, ωστόσο το σουτ του απέκρουσε ο Κύπριος κίπερ. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα και λίγο αργότερα, όμως το σουτ του αμαρκάριστου Κούζικ έφυγε λίγο δίπλα από την αριστερή κάθετη δοκό του Παραλιμνίου. Το 0-0 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο β’ ημίχρονο η Πάφος FC θα μπορούσε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ με τον Βαλακάρι, όμως η κεφαλιά του νεαρού ποδοσφαιριστή πέρασε δίπλα από το δοκάρι των “βυσσινί”.

Απ’ εκεί και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Πάφο να έχει την κατοχή της μπάλας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έγινε απειλητική. Από την άλλη η Ένωση τήρησε πιστά το αμυντικό της πλάνο, χωρίς όμως να βρει χώρους για να απειλήσει την εστία του Ρούτκο. Το 0-0 ήταν και τελικό αποτέλεσμα.

Για την Πάφο αγωνίστηκαν:

Ρούτκο, Σαΐζ, Κβίντα, Αουρέλιο, Βαλεριάνος (Βαρέλα), Χάντσινσον, Πάντσεον, Βαλακάρι, Κούζικ (Αγκούλο), Ράκελς (Τόρρες), Μπεριγκό.