Μετέτρεψε το ντέρμπι σε “πάρτι” ο Παφιακός και πάτησε κορυφή! (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μία από τις καλύτερες του φετινές εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Green Air Παφιακός κερδίζοντας στο κλειστό στάδιο “Αφροδίτη” τη Ανόρθωση Αμμοχώστου με 3-0 σετ. Με την σημερινή νίκη η ομάδα της Πάφου βρίσκεται πλέον μόνη πρώτη στην βαθμολογία της Α’ Κατηγορίας Βόλεϊ Ανδρών με 18 βαθμούς, εν αντιθέσει με την προσφυγική ομάδα που μένει στους 15.

Σετ με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων ήταν το πρώτο. Ο Παφιακός πήρε δύο φορές προβάδισμα ασφαλείας, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν διαδοχικές απαντήσεις. Μάλιστα, η Ανόρθωση είχε σετ πόιντ (23-24) όμως εκεί μίλησε η κλάση και το ταλέντο του Οδυσσέα Σαββίδη. Ο νεαρός πετοσφαιριστής της ομάδας της Πάφου ήταν εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση, δίνοντας προβάδισμα με 1-0 στα σετ στην ομάδα του με σκορ 27-25.

Το δεύτερο σετ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σετ των πολλών λαθών. Η Ανόρθωση παρότι βρέθηκε να κερδίζει με 14-18, εντούτοις οι πετοσφαιριστές του Κυριάκου Καμπερίδη κατέθεσαν και την “ψυχή” τους στο παρκέ, καταφέρνοντας να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομενα, κάνοντας το 2-0 με σκορ 25-22.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν από νωρίς προβάδισμα, το οποίο κράτησαν μέχρι το τέλος. Το τελικό 25-21 έδωσε στην ομάδα της Πάφου μία τεράστια νίκη απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Ανάμεσα στους διακριθείς του τελευταίου σετ ήταν οι Οικονομίδης, Πέτι και Παφίτης!