Πρώτη νίκη με ανατροπή για την Κύπρο μας!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Αν και άργησε, τελικά ήρθε η πρώτη νίκη της Κύπρου μας στον 1ο όμιλο της 3ης Κατηγορίας του Nations League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με ανατροπή το Λουξεμβούργο με 2-1, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο στάδιο ΓΣΠ.

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα για το σύνολο του Γιόχαν Βάλεμ, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό οι Λουξεμβούργιοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα της Εθνικής μας, ο Κούσουλος στην προσπάθεια του να ανακόψει την μπάλα, την έστειλε καταλάθος στα δίκτυα.

Παρά το αρχικό σοκ, οι ποδοσφαιριστές μας κατάφεραν όσο κυλούσε ο χρόνος να ισορροπήσουν τον αγώνα και να δημιουργούν τις πρώτες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Σε μία απ’ αυτές, ο Μάριος Ηλία έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, όπου και ανατράπηκε αντικανονικά μέσα στην περιοχή από τον Σελίμοβιτς. Ο διαιτητής του αγώνα υπόδειξε αμέσως πέναλτι και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή του Λουξεμβούργο με απευθείας κόκκινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γρηγόρης Κάστανος, ο οποίος νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και σημείωσε το 1-1 στο 34ο λεπτό.

Στην επανάληψη οι διεθνείς μας οι οποίοι αγωνίζονταν και με ποδοσφαιριστή περισσότερο, μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα με σκοπό να σημειώσουν νωρίς το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Δυστυχώς ωστόσο, οι προσπάθειες των Πίττα και Ηλία δεν βρήκαν στόχο.

Το πολυπόθητο γκολ που εν τέλη έδωσε και την πρώτη νίκη στην Κύπρο μας σημειώθηκε στο 71ο λεπτό. Ο Μάριος Ηλία με ωραία πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Γρηγόρη Κάστανο, ο οποίος με ωραίο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης το Λουξεμβούργο πίεσε για την ισοφάριση, όμως οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας με αυτοθυσία τις πλείστες φορές κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα!