ΠΑΣΠ: “Μέτρα με κενά, που προκαλούν προβλήματα και κινδύνους”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, με την οποία εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού σε Λεμεσό και Πάφο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Μετά την εξαγγελία της 11ης Νοεμβρίου, δυστυχώς επικρατούν σοβαρές ασάφειες και ξεκάθαρα δημιουργούνται προβλήματα από τα μέτρα. Όπως για παράδειγμα, τι συμβαίνει με τους εργαζόμενους ποδοσφαιριστές (ισχύει και για αθλητές/τριες και άλλων αθλημάτων) που παίζουν σε ομάδες των δύο επαρχιών αλλά διαμένουν σε άλλη επαρχία, ή αντιστρόφως. Ή, πως θα προστατευτούν από σοβαρούς τραυματισμούς οι επαγγελματίες ή ημιεπαγγελματίες αθλητές που θα κληθούν να μείνουν σε απραξία για τρεις εβδομάδες;

Για το λόγο αυτό, ο ΠΑ.Σ.Π., μετά και από συνεννόηση με τα μέλη του και με άλλους φορείς, ζητεί άμεσα τα πιο κάτω:

  1. Να μπορούν να προπονούνται οι ομάδες της Λεμεσού και της Πάφου, κάτω από αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας.
  2. Να γίνονται εβδομαδιαία τεστ σε όλες τις ομάδες.
  3. Να βελτιωθούν/διορθωθούν άμεσα τα αποδυτήρια όπου αυτό απαιτείται και για όσους χώρους δεν δύναται να πληρούνται τα πρωτόκολλα, να κλείνουν άμεσα, με απαγόρευση χρήσης.
  4. Στο ενδεχόμενο αναβολής όλων των αγώνων των μικρών κατηγοριών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οι ποδοσφαιριστές να έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να προπονούνται, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει περαιτέρω η υγεία τους στο ενδεχόμενο αποχής και ενός ξαφνικού βαρυφορτωμένου προγράμματος με την επάνοδο στην αγωνιστική δράση.

Ο ΠΑ.Σ.Π. θα συνεχίσει να παρακολουθεί την όλη κατάσταση, ενώ για το λόγο αυτό, προγραμματίζεται έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. την Πέμπτη (12/11).