Μεγάλη προσπάθεια και στενή ήττα για την Εθνική μας στην Πορτογαλία

0
204

Τον πέμπτο της αγώνα έδωσε το βράδυ της Τρίτης η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης UEFA Women’s EURO 2021.

Τέσσερις ημέρες μετά το παιχνίδι στο ΑΕΚ Αρένα, αντιμετώπισε ξανά την Πορτογαλία στο Estádio António Coimbra Da Mota του Εστορίλ.

Μεγάλη προσπάθεια στενή ήττα με 1-0 για την Εθνική μας και άνοδος της Πορτογαλίας στη δεύτερο θέση στον 5ο όμιλο.

Η ομάδα μας με πολύ καλή μεσοαμυντική οργάνωση κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο και στις αντεπιθέσεις της προσπάθησε να απειλήσει την εστία της Πορτογαλίας με τα μακρινά σουτ της Αριστοδήμου και της Φρίντα.

Η Πορτογαλία συνέχισε να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να είναι όμως ιδιαίτερα απειλητική.  Στο 60ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ και προσπάθεια από αντίπαλο ποδοσφαιρίστρια, η μπάλα κτύπησε στην Χαραλάμπους και κατέληξε στα δίκτυα, 1-0.

Ο Άγγελος Τσολάκης πραγματοποίησε πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Λάρνακας.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τις Ε. Ττάκα, Χ. Χαραλάμπους, Ε. Σιακαλλή (61′ Κ. Βασιλείου), Χρ. Σολωμού, Φ. Σάββα, Α. Βιολάρη (74′ Κ. Αδάμου), Σ. Παπαδοπούλου, Στ. Αντωνίου (46′ Γ. Ξενοφώντος), Ε. Αριστοδήμου (61′ Λ. Χρυσοστόμου), Φρίντα, Ε. Γιάννου (83′ Μ. Χάλιου).