Έπαιξε στα ίσα την Ομόνοια η ΕΝΑΔ αλλά αποκλείστηκε

Από: Γιώργος Γεωργίου

Τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών γνώρισε στο Δημοτικό Στάδιο Πόλεως Χρυσοχούς η τοπική ΕΝΑΔ, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Ομόνοια 29ης Μαΐου.

Παρότι η ομάδα του Γιαννάκη Σαμψών αγωνίστηκε με 7 απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών λόγων Covid-19, εντούτοις άσκησε πίεση και έβαλε σθεναρή αντίσταση στην φημισμένη Ομόνοια. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο η αστοχία και το δοκάρι δεν τους άφησε να προηγηθούν. Η ΕΝΑΔ φωνάζει και για περίπτωση υπέρ της πέναλτι ενώ το ματς ήταν 0-0, ωστόσο ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Δ. Αθανασίου να σκοράρει και να ανοίγει το σκορ στο παιχνίδι. Το γκολ επιτεύχθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Το 0-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ΕΝΑΔ συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες για την ισοφάριση, ωστόσο στάθηκε άτυχη σε αρκετές περιπτώσεις. Από την άλλη η Ομόνοια με το γκολ του Π. Θεράποντος στο 68′ κατάφερε να “κλειδώσει” την πρόκριση.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν και το γεγονός ότι για την ΕΝΑΔ αγωνίστηκαν πέντε 15χρονοι ποδοσφαιριστές (δύο βασικοί και τρεις ως αλλαγή).