Φανταστική η αναγεννημένη Πάφος που ανεβαίνει και τρομάζει (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα Cyta πανηγύρισε το βράδυ της Παρασκευής στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης” η Πάφος FC, καθώς επικράτησε στο ντεμπούτο του Ντμίτρο Μιχαηλένκο στον πάγκο της με σκορ 3-0 της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών. Την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση πραγματοποίησαν οι ΠΑΦΙΤΕΣ, οι οποίοι από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού έδειξαν πoιο θα είναι το “αφεντικό” στο παιχνίδι.

Το ιδανικό 35λεπτο πραγματοποίησε η Πάφος στο πρώτο ημίχρονο, καθώς παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο “σφυροκοπούσε” ακατάπαυστα την εστία του Κυριακίδη με δράστες τους Κβίντα, Μπεριγκό και Βαλακάρι.

Το πολυπόθητο γκολ που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη για τους γηπεδούχους ήρθε στο 26ο λεπτό. Συγκεκριμένα από λάθος πάσα του Οικονόμου ο Φοορ βγήκε “φάτσα” με τον Κυριακίδη, ο Ολλανδός με πάσα πάρε-βάλε “σέρβιρε” έτοιμο γκολ στον Μπεριγκό, ο οποίος με πλασέ σημείωσε το 1-0. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Γάλλου στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μιχαηλένκο παρότι σκόραρε δεν εφησυχάστηκε. Αντιθέτως συνέχισε να πιέζει ψηλά την άμυνα της Καρμιώτισσας και ανταμείφθηκε με δεύτερο γκολ! Και πάλι από λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων, ο Βα έφυγε μόνος από αριστερά πασάροντας στο ύψος του πέναλτι στον Μπεριγκό, ο οποίος με τσίμπημα της μπάλας έδωσε έτοιμο γκολ στον Κούζικ. Ο ουκρανός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό στο 33ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Πάφου και στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ έβγαλε αντίδραση, δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες για να μειώσει στο σκορ, ωστόσο ο Ρούτκο και η αστοχία δεν της το επέτρεψαν. Το 2-0 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα της Πάφου συνέχισε το πρέσινγκ ψηλά και κατάφερε πολύ νωρίς να πετύχει τρίτο γκολ και να “κλειδώσει” τη νίκη. Αυτή την φορά ο Βα έκλεψε την μπάλα από αριστερά, πάσαρε στον Βαλακάρι, ο οποίος με δυνατό αριστερό βολέ “κάρφωσε” τη μπάλα στα δίκτυα του Κυριακίδη για το 3-0 στο 52ο λεπτό.

Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης ο Φοορ με μία “ζογκλερική” κίνηση ντρίμπλαρε τον αντίπαλο του από αριστερά και μπήκε στην μεγάλη περιοχή, στην οποία ανατράπηκε αντικανονικά. Ο διαιτητής της συνάντησης κ. Χριστοδούλου καταλόγισε χωρίς κανένα δισταγμό πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ο Βαλακάρι ανέλαβε την εκτέλεση του, ωστόσο νικήθηκε από τον Κυριακίδη αρχικά. Ο Φινλανδός πήρε το “ριμπάουντ”, όμως αυτή την φορά το δοκάρι δεν του επέτρεψε να πετύχει το δεύτερο του γκολ στον αγώνα.

Η πίεση των ποδοσφαιριστών του κ. Μιχαηλένκο σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου ήταν ακατάπαυστη, η οποία οδηγούσε την άμυνα της Καρμιώτισσας σε συχνά λάθη. Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ μόνο από τύχη δεν δέχθηκε περισσότερα γκολ, καθώς οι ποδοσφαιριστές της Πάφου έκαναν ότι ήθελαν εντός του αγωνιστικού χώρου, απολώντας κραυγαλέες ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ.

Με την αποψινή επιτυχία η Πάφος FC έφθασε τους 11 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και θα πάει με την ψυχολογία στα ύψη να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην “ΑΡΕΝΑ” την ερχόμενη Παρασκευή (30/10) για την 9η αγωνιστική.

Για την Πάφο FC αγωνίστηκαν:

Ρούτκο, Κβίντα, Αραγιούρι (Λελιούκιν), Αντωνίου, Βα (Ράκελς), Κούζικ, Φοορ (Ιανόβ), Αουρέλιο, Βαλακάρι, Πάντσεον, Μπεριγκό