Οι σχολές προπονητών της ΚΟΚ και πότε οι εξετάσεις της

Από: Antri Pilea

Οι σχολές προπονητών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τα επίπεδα Β’ και Γ’ Κατηγορίας για την περίοδο 2019-2020 πλησιάζουν στην ολοκλήρωση τους.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2019, ωστόσο διακόπηκαν λόγω της έξαρσης της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 και συνεχίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020.

Συνολικά, τις δύο σχολές παρακολουθούν 33 φοιτητές, οι οποίοι για να λάβουν το πτυχίο τους θα πρέπει να συμπληρώσουν 300 ώρες στην σχολή καλαθοσφαίρισης.

Οι 130 ώρες αφορούν τα θεωρητικά μαθήματα τα οποία είναι τα εξής: Προπονητική Καλαθοσφαίρισης / Αθλητική Παιδαγωγική / Αθλητική Ψυχολογία / Φυσιολογία /Εργοφυσιολογία / Αθλητική Βιομηχανική/ Αθλητική Διατροφή / Αθλητική Τραυματιολογία / Αθλητική Διοίκηση.

Οι 140 ώρες αφορούν τα μαθήματα  πρακτικής εφαρμογής της καλαθοσφαίρισης, ενώ χρειάζονται επίσης 30 ώρες για την ολοκλήρωση της διπλωματικής εργασίας.  Υπεύθυνος Προγράμματος Σπουδών της Σχολής είναι ο Δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης.

Σημειώνεται επίσης πως όλοι οι διδάσκοντες στην σχολή είναι πανεπιστημιακού επιπέδου με ειδίκευση στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκουν, ενώ το πτυχίο είναι ισότιμο με το πτυχίο της Σχολής Προπονητών της Ελλάδας και ο κάθε κάτοχος του πτυχίου έχει δικαίωμα να εξασκήσει το επάγγελμα σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.

Οι εξετάσεις της σχολής προπονητών της ΚΟΚ θα γίνουν ως εξής:

Β’ Επιπέδου: 23 και 24 Οκτωβρίου 2020

Γ’ Επιπέδου: 6 και 7 Νοεμβρίου 2020

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η εγγραφή για τις νέες σχολές καλαθοσφαίρισης της ΚΟΚ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την φετινή αγωνιστική περίοδο 2020-2021.