“Έκρηξη” και “βολές” Παφιακού κατά ΚΟΠΕ

Η απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης να ορίσει τον αναβληθέντα αγώνα της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παφιακό και την Ομόνοια για απόψε (Δευτέρα 19/10) έφερε την “έκρηξη” του ΠΑΦΙΤΙΚΟΥ σωματείου.

Να θυμίσουμε ότι το παιχνίδι ήταν αρχικά ορισμένο για την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο λόγω θετικού κρούσματος κορωνοϊού στις τάξεις του Παφιακού ο αγώνας αναβλήθηκε.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Παφιακού:

ΠΑΦΙΑΚΟΣ προς Κ.Ο.ΠΕ.( ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑΣ)ΚΥΡΙΟΙ… ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Μετά το θετικό κρούσμα που είχαμε στην ομάδα μας την Παρασκευή 16/10/20 έχουμε ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του υπουργείου υγείας αλλά φαίνεται ότι η σωστή μας αντιμετώπιση έρχεται σε αντιπαράθεση με τα πρωτόκολλα που η ομοσπονδία ακολουθεί.

Από την πρώτη στιγμή όλες οι στενές επαφές του κρούσματος παίχτες και επιτελείο μπήκαν σε αυτοπεριορισμό και περίμεναν οδηγίες από το υπουργείο. Επίσης ενημερώθηκε αμέσως η ομοσπονδία γιατί το βράδυ είχαμε αγώνα όπου και ακυρώθηκε. Σε επικοινωνία με το υπουργείο ( να σημειωθεί) πολύ δύσκολη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των ημερών μας δόθηκαν οδηγίες για αυτοπεριορισμό και μας όρισαν τεστ για τις 21/10/20 6 ημέρες μετά την τελευταία μας επαφή με το κρούσμα για να είναι πιο αξιόπιστο λόγο του πέρας των ημερών.

Προς έκπληξη μας είδαμε χθες βράδυ την ομοσπονδία να ορίζει τον αναβληθέν αγώνα για σήμερα Δευτέρα . Θεωρούμε οτι είναι ανεπίτρεπτο να βάζουμε σε κίνδυνο τους αθλητές για τους πιο κάτω λόγους :

1. Δεν έχουν περάσει οι πρώτες πέντε – έξι ημέρες από την τελευταία επαφή του κρούσματος με τους αθλητές οπότε δεν έχουμε ασφαλή αποτελέσματα για το ποιοι είναι πιθανών θετικοί στον κορονοιο.

2. Οι αθλητές έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό και η τελευταία τους προπόνηση έγινε πριν 4 ημέρες όπου αυτό επιφέρει κίνδυνο τραυματισμών.

3. Καταλαβαίνετε ότι τα σωματεία της Πετόσφαιρας λειτουργούν σε ημιεπαγγελματική βάση και όλοι οι αθλητές είναι ημιεπαγγελματίες και οι περισσότεροι ερασιτέχνες οι οποίοι απουσιάζουν απο τις εργασίες τους λόγω των οδηγιών του υπουργείου Υγείας ως άμεσες επαφές θετικού κρούσματος. Δηλαδή 14 ημέρες αυτοπεριορισμό. Φανταστείτε αύριο τον εργοδότη τους που θα μάθει ότι οι αθλητές αυτοί αγωνίζονται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε αγώνα αλλά στην εργασία τους δεν μπορούν να πάνε.

4. Οι παράγοντες της ομάδας τόσο ο υπεύθυνος πρωτοκόλλου όσο και ο γενικός αρχηγός είναι σε αυτοπεριορισμό λόγω στενής επαφής με το κρούσμα οπότε δεν θα μπορούν να αναλάβουν τα καθήκοντα τους για την διεξαγωγή του αγώνα.

Ειλικρινά μας κάνει εντύπωση με πόσο ζήλο η Ομοσπονδία και κυρίως ο πρόεδρος της κύριος Μιχάλης Κρασιάς και ο αντιπρόεδρος κύριος Κώστας Κωνσταντίνου(υπεύθυνος διεξαγωγής πρωταθλήματος) προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα είναι ασφαλή σε αντίθεση με τα όσα λέει το υπουργείο Υγείας βασιζόμενο σε ένα πρωτόκολλο που είναι επιεικώς ελλιπής. ΚΥΡΙΟΙ παίζετε με την υγεία των αθλητών.

ΚΥΡΙΟΙ αυτοί οι αθλητές έχουν οικογένειες και δουλειές που επηρεάζονται.

ΚΥΡΙΟΙ σήμερα είμαστε εμείς αύριο θα είναι άλλη ομάδα.

ΚΥΡΙΟΙ. Με τις αντίπαλες ομάδες είμαστε αντίπαλοι για τις δυο ώρες του αγώνα. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να τους εκτίθετε και αυτούς και τις οικογένειες τους σε κίνδυνο.

ΚΥΡΙΟΙ τα κρούσματα όταν κάνατε τα πρωτόκολλα ήταν σε μηδενική βάση.

ΚΥΡΙΟΙ τα κρούσματα σήμερα είναι 202 την ημέρα.

ΚΥΡΙΟΙ εμείς ακολουθούμε τα πρωτόκολλα για να σπάσουμε τις αλυσίδες.

ΚΥΡΙΟΙ εσείς τις ξαναενώνετε και τις αυξάνετε.

ΚΥΡΙΟΙ ο αθλητισμός είναι υγεία και εσείς τον κάνατε να είναι η πρώτη εστία μολύνσεως. ΚΥΡΙΟΙ αναθεωρείστε πριν να είναι αργα.

Προς προβληματισμό όλων.

* Η ομάδα σήμερα έκανε όλη τεστ και ήταν όλοι αρνητικοί.

* Αν δεν περάσουν οι 5 ημέρες που λέει το υπουργείο δεν επαναπαυόμαστε .

* Για να μην παρεξηγηθούμε αν η Ομόνοια το επιθυμεί ας έρθει.

* Επίσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Μιχάλης Κρασιάς να έρθει με τον υπεύθυνο ορισμού του πρωταθλήματος κο Κωνσταντίνου Κώστα. Του υποσχόμαστε να τους περιμένουμε να τους κάνουμε μια θερμή αγκαλιά αφού δεν φοβούνται.

* Είμαστε έτοιμοι….

* Ένα ρητό λέει Γιορτή δική μου παραμονή δική σου….

Με εκτίμηση Μιχαήλ Στέλιος Γενικός αρχηγός Παφιακου Σ.Α