Πάφος FC: “Άλωσαν” το ΓΣΠ οι “ψυχάρες” του Τοσακ (Εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Τι και αν έπαιζε περισσότερο από 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο, η Πάφος FC πήρε μία τεράστια νίκη στο στάδιο Γ.Σ.Π. απέναντι στον ΑΠΟΕΛ με σκορ 1-0. Χρυσός σκόρερ για την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα ο Όννι Βαλακάρι, ο οποίος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Η Πάφος έδειξε από την αρχή της προθέσεις της, καθώς μπήκε καλύτερα από τον ΑΠΟΕΛ στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο το πρόβλημα στην δημιουργία ευκαιριών ήταν και πάλι κάτι περισσότερο από πασιφανές. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές για να σκοράρουν ωστόσο βρήκαν απέναντι τους μία καλοστημένη άμυνα και έναν εξαιρετικό Ρούτκο. Το αποτέλεσμα ημιχρόνου ήταν 0-0.

Στην επανάληψη από νωρίς οι “γαλαζοκίτρινοι” της Λευκωσίας είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς η Πάφος FC έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω μίας αψυχολόγητης ενέργειας του Χάντσινσον. Συγκεκριμένα ο Άγγλος μέσος με χτύπημα “καράτε” στον Ανουάρ είδε δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα στο 52ο λεπτό.

Απ’ εκεί και έπειτα το σύνολο του Κάμερον Τόσακ όπως ήταν λογικό κλείστηκε με αποτέλεσμα να δώσει αρκετό χώρο στους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Βέβαια, οι γηπεδούχοι έδειχναν βραχυκυκλωμένοι απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των “γαλάζιων” δημιουργώντας ελάχιστα ρήγματα.

Η φάση που έκρινε τον αγώνα ήρθε στο 83ο λεπτό. Συγκεκριμένα μετά από χτύπημα κόρνερ ο Ανουάρ αψυχολόγητα έδιωξε την μπάλα με το χέρι εντός της μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή του αγώνα να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Όννι Βαλακάρι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο πλεκτό διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι έβαλαν πίεση, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν την εστία του Ρούτκο.