ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι: Πέγεια από άλλο “πλανήτη” κέρδισε την ΕΝΑΔ

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νικήτρια στο ΠΑΦΙΤΙΚΟ ντέρμπι της Γ’ Κατηγορίας αναδείχθηκε η Πέγεια 2014, η οποία κέρδισε με το εντυπωσιακό 4-1 την ΕΝΑΔ στο Δημοτικό Στάδιο Πόλεως Χρυσοχούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Καρίμ Μπεν Κμαγιάλ, ο οποίος έκανε χατ-τρικ οδηγώντας προς τη νίκη την ομάδα του.

Το σκορ ευτύχησε να ανοίξει η ομάδα του Γιάννη Χριστοδούλου στο πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα μετά από σέντρα του Μιχάλη Ιωάννου, ο Καρίμ με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Η απάντηση της ΕΝΑΔ ήρθε πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με εντυπωσιακό τρόπο. Συγκεκριμένα, ο Ακπάν αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Το 1-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στη επανάληψη η ομάδα της Πέγειας απέδειξε ότι φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστήσει στην φετινή σεζόν, καθώς έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο επικρατώντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Από την άλλη, η ΕΝΑΔ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό των “κιτρινόμαυρων”.

Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον 18χρονο Καρίμ να βρίσκει και πάλι δίκτυα με προβολή μετά από μπαλιά του Μιχάλη Ιωάννου. Το 1-3 πέτυχε ο ίδιος παίκτης αφού εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε ο Νικόλας Χριστοφίδης καθώς νίκησε με πλασέ τον τερματοφύλακα της ΕΝΑΔ σε τετ α τετ.

Με την σημερινή νίκη η Πέγεια “έπιασε” τον Π.Ο. Ορμήδειας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας συγκομιδή 10 βαθμούς. Από την άλλη η ΕΝΑΔ παραμένει στα χαμηλά στρώματα του πίνακα με ένα βαθμό.