ΑΠΟΠ: Ολοκληρώθηκε το πρώτο τουρνουά “Άκης Κλεάνθους”

0
166

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Ετήσιο τουρνουά Γυναικείας Καλαθόσφαιρας “Άκης Κλεάνθους” που διοργάνωσε ο ΑΠΟΠ μαζί με τον Δήμο Πάφου.

Στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν οι ομάδες τις ΑΕΛ, ΕΘΑ, ΕΝΑΔ και ΑΠΟΠ.

Χαιρετισμούς στην τελετή έναρξης, απηύθυναν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΑΠΟΠ Σωτήρης Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Υπουργού, ο κος Κώστας Λοιζίδης.

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΠ κ. Σωτήρης Γεωργιάδης ανάρτησε τα εξής στα “social media”:

Η ολοκλήρωση του 1ου Ετησίου Τουρνουά Γυναικείας Καλαθόσφαιρας ‘Άκης Κλεάνθους”, μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους και ταυτόχρονα αισιόδοξους, για τον στόχο που έχει θέσει το Σωματείο μας και την καθιέρωση του ως θεσμός, ως επίσης και για την ανάπτυξη και πρόοδο του αθλήματος, στην πόλη μας. Επιθυμώ όπως εκφράσω δημόσια την ικανοποίηση μου για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας η οποία ομολογουμένως αγκαλιάστηκε θερμά, γεγονός το οποίο έχει διαφανεί από την μαζική προσέλευση του κοινού τόσο στην πρώτη φάση του Τουρνουά όσο και στη δεύτερη. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της οικογένειας του αείμνηστου Άκη Κλεάνθους καθ’όλη τη διάρκεια του Τουρνουά, του Υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου, του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας Ανδρέα Μουζουρίδη, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, φορέων και παραγόντων της πόλης μας, τους οποίους κι ευχαριστώ θερμά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω επίσης και προς τον Δήμαρχο Πάφου ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα μας και στήριξε αυτή μας την προσπάθεια, συμμετέχοντας στο όραμα μας για προαγωγή του αθλητισμού διαμέσου της Καλαθόσφαιρας στα παιδιά και τους νέους της Πάφου. Η συνεισφορά του αείμνηστου Υπουργού στα κοινά, την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας, είναι αναμφισβήτητα μεγάλη. Ο Άκης Κλεάνθους, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στα δρώμενα της κοινωνίας μας και υπήρξε ένας οραματιστής για την παιδεία του τόπου μας. Η κληρονομιά που έχει αφήσει στο εκπαιδευτικό σύστημα, παρά τη σύντομη θητεία του, αναγνωρίζεται εύκολα από τον οποιονδήποτε καθώς αποτελεί βάση και εφαλτήριο για πολλές άλλες προσπάθειες που συνεχίζουν να καταβάλλονται μέχρι και σήμερα. Το συλλογικό και συναινετικό πνεύμα του μακαριστού Υπουργού, αναμφίβολα θα πρέπει να παραδειγματίζουν όλους εμάς που εργαζόμαστε για την προώθηση θετικών αξιών όπως το ευ αγωνίζεσθαι, ο σεβασμός και η κοινωνική ένταξη. Βασική προτεραιότητα του Σωματείου μας, παραμένει η ανύψωση και η καλλιέργεια του αθλητισμού και της ευγενικής άμιλλας, ιδιαίτερα στους νέους μας, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, υγιή πρότυπα προς μίμηση. Εκ μέρους του Δ.Σ του ΑΠΟΠ, του τεχνικού επιτελείου και των αθλητών μας, σας ευχαριστώ θερμά.