Με πεντάρα στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου η Πάφος FC!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Νίκη-πρόκριση πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης η Πάφος FC, καθώς επικράτησε με σκορ 5-1 της Αγίας Νάπας στο στάδιο “Τάσος Μάρκου” για την α’ φάση του Κυπέλλου Coca-Cola.

Η ομάδα του Κάμερον Τόσακ χωρίς ίχνος υποτίμησης μπήκε από νωρίς στο ματς για να πάρει το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση. Μάλιστα, 8 λεπτά μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σαΐζ να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του νεοφερμένου Νουρ.

Η χαρά ωστόσο των τυπικά φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ , καθώς η Αγία Νάπα είχε άμεση απάντηση. Συγκεκριμένα πέντε λεπτά αργότερα με άπιαστο βολέ ισοφάρισε σε 1-1.

Παρά την ισοφάριση οι ποδοσφαιριστές της Πάφου δεν αγχώθηκαν. Αντιθέτως, πείσμωσαν και στο 25ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Αυτή την φορά ο Βαλακάρι από το ύψος του πέναλτι κεραυνοβόλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να σημειώσει το 1-2. Αξίζει να αναφέρουμε ότι προηγήθηκε η ωραία ενέργεια και πάσα του Βαλεριάνου από αριστερά.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα η Πάφος FC κυριάρχησε πλήρως στο παιχνίδι και μέχρι το τέλος του α’ μέρους κατάφερε να πετύχει άλλα δύο γκολ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-4. Αρχικά, το 1-3 πέτυχε ο Βα, ο οποίος με την ταχύτητα του έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Αγίας Νάπας και πλάσαρε σωστά στο 40′. Το 1-4 πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Μπεριγκό ο οποίος σημάδεψε σωστά στο σουτ που επιχείρησε.

Στην επανάληψη οι “γαλάζιοι” συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, στο 50ο λεπτό κατάφεραν να πετύχουν και 5ο γκολ και πάλι με τον Βαλακάρι. Ο Φινλανδός μέσος διαμόρφωσε το τελικό 1-5 με σουτ μετά από ασίστ του Ακαλέ.

Η Πάφος FC είχε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ, ωστόσο λίγο η αστοχία, λίγο και η επιπολαιότητα των ποδοσφαιριστών της σε κάποιες φάσεις, δεν της το επέτρεψαν.