Γ. Πετρούδης: “Σαββίδης και Σιαπάνης είναι μεταξύ των καλύτερων”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Πετρούδης μετά τη σπουδαία πορεία των Σωτήρη Σιαπάνη και Οδυσσέα Σαββίδη να βρεθούν στην 4η θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 στο Beach Volley.

Λίγο προτού αφήσουν το Brno, ο κ. Πετρούδης μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΠΕ για τη μεγάλη επιτυχία. Αρχικά, ο κόουτς τόνισε ότι «είμαστε μεταξύ των καλύτερων. – Τι να πω για τα δυο αυτά παιδιά τον Σωτήρη Σιαπάνη και Οδυσσέα Σαββίδη. Τους ευχαριστώ για τη συνεργασία και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Ανασκοπώντας τη μεγάλη πορεία στο Brno, o κ. Πετρούδης τόνισε: «Στην αρχή του τουρνουά καταφέρναμε να βγούμε νικητές απέναντι σε οποιαδήποτε κατάσταση αντιμετωπίζαμε. Κερδίσαμε την Ουγγαρία με 2-1 σετ, ενώ βρεθήκαμε πίσω στο tie –break, τη Μολδαβία με 2-0 επικρατώντας στον πόντο και στα δυο σετ και την Ελβετία που ενώ βρεθήκαμε πίσω στο σκορ καταφέραμε και αντιδράσαμε ξανά».

Συνεχίζοντας ο κόουτς ανέλυσε: «Ξέραμε ότι με την πρώτη θέση του Ομίλου θα αποφεύγαμε στους «16» κάποια εξαιρετικά καλή ομάδα όμως αυτό μπορούσε να επηρεάσει την ψυχολογία αφού από αουτσάϊντερ μετατρεπόμασταν σε φαβορί. Αυτό πολλές φορές δημιουργεί αλλαγή τον τρόπο που το μυαλό αντιμετωπίζει τις καταστάσεις». Στους «16» ο αντίπαλός μας ήταν η πανίσχυρη Πολωνία, αλλά κερδίσαμε 2-1 με τον κόουτς να λέει «έγινε ακόμα μια υπέρβαση. Ξέραμε ότι όποιο παιχνίδι ή σετ που θα παίζαμε  και θα κρινόταν στον πόντο θα το κερδίζαμε».

Μετά έμεινε ένας αγώνας για να πάμε στους ημιτελικούς. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός επισημαίνει ότι «αντιμετωπίσαμε το Ισραήλ. Εάν κάποιοι θεωρούν ότι είναι εύκολη ομάδα να θυμίσω ότι πριν από εμάς κέρδισαν τους Ολλανδούς με 2-0 σετ. Αφού κερδίσαμε το Ισραήλ θέλαμε μια νίκη για  να επιστρέψουμε με ένα μετάλλιο. Στο δρόμο μας βρέθηκε ίσως μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο η Σουηδία (την χαρακτήρισε ως την next bing thing of the world). Χάσαμε και αντιμετωπίσαμε για την 3η θέση την Ιταλία».

«Προσπαθώ να καταλάβω γιατί»

Για το παιχνίδι με τους Ιταλούς λέει ο κόουτς: «Χάσαμε 0-2 και μείναμε τέταρτοι, αλλά από το βράδυ της Κυριακής προσπαθώ να καταλάβω με ποιο τρόπο χάσαμε ένα σετ που βρεθήκαμε μπροστά με 16-12.

Προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο U21

Με την 4η θέση η Κύπρος εξασφάλισε θέση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 αφού οι πρώτες τέσσερις ομάδες εκπροσωπούν την Ευρώπη. Μια ομολογουμένως σπουδαία επιτυχία αφού θα βρεθούμε εκεί που θα είναι η Σουηδία, Γερμανία και Ιταλία».