Έκαναν την Ευρώπη να παραμιλα ο Οδυσσέας και ο Σωτήρης

Από: Μαρίνα Σταύρου

Βάλθηκαν να τρελλάνουν τον κόσμο. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ίδια διοργάνωση καταφέρνουν με την αξία τους να φθάσουν στους 4. Πέρσι πήραν την 4η θέση, φέτος στοχεύουν ψηλότερα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού μπιτς βόλεϊ αλλά και σε επίπεδο ομαδικών αθλημάτων όπου Εθνική ομάδα της Κύπρου σε διαδοχικές χρονιές καταφέρνει να φθάσει στην ημιτελική φάση.

Οι διεθνείς μας οι οποίοι στελέχωναν και την Εθνική μας ομάδα ανδρών στη σάλα (την Κυριακή είχαν παίξει τον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Λεττονία) δύο μέρες μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους στο παρκέ, ταξίδεψαν στο Μπρνό της Τσεχίας και άρχισαν μια ξέφρενη πορεία παίζοντας στην άμμο. Διαδοχικές νίκες έφεραν την πρωτιά στον όμιλο τους και η συνέχεια ήταν νικηφόρος. Σήμερα πέταξαν έξω πρώτα την Πολωνία στην φάση των 16 και πριν από λίγο «καθάρισαν» το Ισραήλ στην φάση των 8 με 2-0 σετ (21-17, 21-15) σε 32 λεπτά και πέρασαν στο ημιτελικό.

Σιαπάνης και Σαββίδης τρελλαίνουν κόσμο , συνεχίζουν απτόητοι και στο βάθος άρχισε να φαίνεται η μεγάλη διάκριση, ένα μόλις βήμα από τον μεγάλο τελικό.

Αύριο στις 13:30 ώρα Κύπρου θα αντιμετωπίσουν την Σουηδία και στον άλλο αγώνα η Γερμανία αναμετράται με την Ιταλία. Χρυσές οι σελίδες που γράφουν οι νεαροί εφηβοί μας και αυτή τους η επιτυχία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία μέχρι την επόμενη.