Beach Volley: Σούπερ επιτυχία για τους Οδ. Σαββίδη και Σ. Σιαπάνη!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Επιτυχία  τεραστίων διαστάσεων για μια ακόμα φορά από το κυπριακό beach volley. Παρόλες τις δυσκολίες λόγο της πανδημίας και την κούραση που κουβαλούν από τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ανδρών στη Σάλα (και εκεί πέτυχαν φοβερές επιτυχίες), οι Σωτήρης Σιαπάνης και Οδυσσέας Σαββίδης προκρίθηκαν πρώτοι και καλύτεροι από τον 7ο Όμιλο στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Brno της Τσεχίας, θυμίζοντας μέρες 2019 και την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η επιτυχία αντανακλά και στις τεράστιες προσπάθειες της ΚΟΠΕ και του προέδρου Δρ Μ. Κρασιά για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Οι δυο εκπληκτικοί πετοσφαιριστές που πρέπει να συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του αθλήματος στην ηλικία τους κέρδισαν μετά από συγκλονιστικό αγώνα τους Ελβετούς Diller και Colomb με 2-1 σετ με ανατροπή. Οι δυο Κύπριοι πρωταθλητές έχασαν το πρώτο σετ με 21-18 αλλά αντέδρασαν ισοφαρίζοντας σε 1-1 κερδίζοντας το επόμενο σετ 21-16. Τελικά, οι αθλητές μας επιβλήθηκαν με 2-1 κερδίζοντας το σετ με 11-15 και τον αγώνα 1-2 σε 44’.

Οι Σιαπάνης – Σαββίδης θα αναμένουν τον αντίπαλό τους στους «16» που θα προκύψει από αγώνα στη φάση των «24» που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου.