ΑΓΡΟΤΙΚΟ: Η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος ΠΟΑΣΠ (Λεπτομέρειες)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ανακοίνωση για της εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης (συνέχεια) 2020 και τη κλήρωση του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου 2020/2021

Το Δ.Σ. της ΠΟΑΣΠ  ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε χθες 31 Αυγούστου  2020 η συνέχιση των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και η κλήρωση του Πρωταθλήματος και της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου 2020/2021.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης η οποία έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο King Evelthon και ήταν παρόντα τα δεκατέσσερα (14) από τα δεκαπέντε (15) Σωματεία καθώς και δύο (2) από τα τρία (3) νέα Σωματεία τα οποία επέδειξαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020/2021 εξετάστηκαν τα θέματα τα οποία  είχαν μετατεθεί προς συζήτηση από τα μέλη στις 6 Ιουλίου 2020.

Νέα Σωματεία

Έγινε ενημέρωση από το προεδρείο ότι τα Σωματεία Α Σ Αναρίτας και Α Ε Αμπελίτης τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα 2020/2021έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, Πιστοποιημένο Καταστατικό και Πιστοποιητικό Εγγραφής Σωματείου.

Το Σωματείο ΑΠΟΠ Γεροσκήπου παρέδωσε στην Ομοσπονδία Βεβαίωση από την Επαρχιακή Διοίκηση ότι έχει καταθέσει τα έγγραφα του για εξέταση και ο εκπρόσωπος του σωματείου ζήτησε παράταση μίας εβδομάδας για να προσκομίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Το προεδρείο ενημέρωσε ότι υπάρχει γνωμάτευση από την ΑΔΕΑΠ της ΣΤΟΚ ότι για να εγγραφεί νέο Σωματείο σε Ομοσπονδία και στη ΣΤΟΚ πρέπει να έχει Πιστοποιητικό Εγγραφής και Πιστοποιημένο Καταστατικό από τον Έφορο Σωματείων.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν ομόφωνα όπως δοθεί η παράταση στο σωματείο και να προσκομίσει τα έγγραφα που χρειάζονται πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων να εγγραφεί στη δύναμη της Ομοσπονδίας. Το Σωματείο ΑΠΟΠ Γεροσκήπου δεν θα μπορεί να εγγράψει ποδοσφαιριστές εφόσον η προσκόμιση των εγγράφων θεωρείται απαραίτητη από τη ΣΤΟΚ για το σκοπό αυτό.

Τρόπος Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων

Στην αρχή της συζήτησης τέθηκε θέμα όπως γίνει πρόνοια για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2021/2022 το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε δύο κατηγορίες.

Η εισήγηση αυτή απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη Γεν. Συνέλευσης.

Στη συνέχεια τέθηκαν προς συζήτηση οι δύο προτάσεις οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί προ ημερών στα Σωματεία και προνοούσαν τα ακόλουθα:

  1. Πρωτάθλημα 2 ομίλων με 9 ομάδες σε κάθε Όμιλο στην Α΄ φάση. Στη Β΄ φάση να προκρίνονται στον Όμιλο Premier οι τρεις (3) πρώτες του κάθε ομίλου και να αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο (2) γύρων και οι υπόλοιπες έξι (6) ομάδες να αγωνιστούν στον Όμιλο Standard σε πρωτάθλημα ενός γύρου με πλεονέκτημα έδρας ανάλογα μα τη τελική βαθμολογική θέση τους.
  2. Πρωτάθλημα 3 ομίλων με 6 ομάδες σε κάθε Όμιλο στην Α΄ φάση. Στη Β΄ φάση να προκρίνονται στον Όμιλο Premier οι τρεις (3) πρώτες του κάθε ομίλου και να αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο (2) γύρων και οι υπόλοιπες τρεις (3) ομάδες να αγωνιστούν στον Όμιλο Standard σε πρωτάθλημα ενός ή δύο γύρων με πλεονέκτημα έδρας ανάλογα μα τη τελική βαθμολογική θέση τους.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν κατά πλειοψηφία όπως το πρωτάθλημα διεξαχθεί σύμφωνα με το σχέδιο 1, δηλαδή το πρωτάθλημα 2020/2021 θα διεξαχθεί με 2 ομίλους των 9 ομάδων στη Α΄ φάση.

Τέθηκε επίσης προς συζήτηση η εγκύκλιος για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2020/2021 και κατόπιν ψηφοφορίας όπου χρειάστηκε αποφασίστηκαν τα εξής βασικά σημεία:

  • Οι τρεις πρώτες ομάδες των ομίλων θα μεταφέρουν 6,3 και 1 βαθμούς αντίστοιχα στον Όμιλο Premier
  • Οι υπόλοιπες ομάδες από τις θέσεις 4-8 των ομίλων θα μεταφέρουν 6,4,3,2 και 1 βαθμούς αντίστοιχα στον Όμιλο Standard
  • Στη Β΄ φάση των πρωταθλημάτων οι κίτρινες κάρτες διαγράφονται και ποδοσφαιριστής που χρεώνεται με 3 κίτρινες κάρτες αποκλείεται από τον αμέσως επόμενο αγώνα πρωταθλήματος και μετά για κάθε κίτρινη θα αποκλείεται από τον αγώνα πρωταθλήματος
  • Εγκρίθηκε το αίτημα του Σωματείου Μιλτιάδης Τάλας και θα αγωνίζεται στους εντός έδρας αγώνες ημέρα Σάββατο βράδυ στις 7.00μμ.

Σημειώνεται ότι ολόκληρη η εγκύκλιος θα δημοσιευτεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προγραμματισμός ποδοσφαιρικής περιόδου 2020/2021

Μετά την απόφαση για το τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων εγκρίθηκε και ο προγραμματισμός για όλη τη ποδοσφαιρική περίοδο 2020/2021. Με βάση το προγραμματισμό το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020. Το κύπελλο θα διεξαχθεί σε ενδιάμεσες αγωνιστικές ημερομηνίες και ο Τελικός Κυπέλλου προγραμματίστηκε για τη Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Καταρτισμός Ομίλων

Για τον τρόπο καταρτισμού των δύο (2) ομίλων υπήρξαν δύο (2) εισηγήσεις:

  • Να γίνει διαχωρισμός ανά έξι (6) ομάδες σύμφωνα με τη περσινή επικυρωμένη βαθμολογία και να κληρώνονται τρεις (3) σε κάθε όμιλο.
  • Να μπουν όλες οι δεκαοκτώ (18) ομάδες στη κληρωτίδα και να κληρώνονται με τη σειρά μία (1) στον ένα Όμιλο και μία (1) στον άλλο.

Κατόπιν ψηφοφορίας αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία όπως γίνει η κλήρωση με βάση την 2η εισήγηση, δηλαδή να μπουν όλες οι ομάδες στην ίδια κληρωτίδα.

Ακολούθησε η κλήρωση για τους ομίλους και καταρτίστηκαν ως εξής :

Στον Α΄ όμιλο κληρώθηκαν να συμμετάσχουν τα σωματεία :

  1. ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ
  2. Α.Ε.Ν. ΤΙΜΗΣ
  3. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΓΙΟΛΟΥ
  4. ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ Β 2015
  5. Α.Σ. ΚΙΣΣΟΣ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ
  6. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΜΟΥΤΤΑΛΛΟΥ
  7. Α. Ε. ΚΟΥΚΛΙΩΝ F .C.
  8. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F C
  9. GEORGES F.C.

Στον Β΄ όμιλο κληρώθηκαν να συμμετάσχουν τα σωματεία :

  1. Κ.Ν. ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ ΤΣΑΔΑΣ
  2. Α Ε ΑΜΠΕΛΙΤΗΣ
  3. Α.Σ. ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ ΠΑΦΟΥ
  4. ΑΠΟΠ ΓΕΡΟΣΚΉΠΟΥ
  5. Α. Σ ΑΝΑΡΙΤΑΣ
  6. Κ Ν ΑΡΜΟΥ
  7. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΑΛΑΣ
  8. Α. Σ. ΜΑΝΔΡΙΩΝ
  9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ/ΕΛΠΙΔΑ

Κλήρωση Πρωταθλήματος

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος για τους δύο ομίλους.

Η 1Η αγωνιστική  έχει ως εξής:

Α΄ Όμιλος

  1. ΑΕΝ ΤΙΜΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ
  2. ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΓΙΟΛΟΥ – ST. GEORGES F.C.
  3. ΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ Β΄2015 – Α Ε ΚΟΥΚΛΙΩΝ F.C.
  4. ΚΙΣΣΟΣ ΚΙΣΣΟΝΕΡΓΑΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΜΟΥΤΤΑΛΛΟΥ

Β΄ Όμιλος

  1. Α Ε ΑΜΠΕΛΙΤΗΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ/ΕΛΠΙΔΑ
  2. ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ ΠΑΦΟΥ – Α Σ ΜΑΝΔΡΙΩΝ
  3. ΑΠΟΠ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΑΛΑΣ
  4. Α Σ ΑΝΑΡΙΤΑΣ Κ Ν ΑΡΜΟΥ

Ολόκληρο το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα εντός της τρέχουσας εβδομάδας.