Στην Κύπρο δύο όμιλοι των προκριματικών του Basketball Champions League

Από: Γιώργος Γεωργίου

Δύο ομίλους των προκριματικών του Basketball Champions League θα φιλοξενήσει η Κύπρος. Όπως είναι γνωστό, η FIBA αποφάσισε να πραγματοποιηθούν τα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης σε συλλογικό επίπεδο, σε ουδέτερα γήπεδα. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κινήθηκε γρήγορα και πήρε το ένα από τα δύο μέρη της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα στην Κύπρο θα φιλοξενηθούν ο πρώτος και ο δεύτερος όμιλος των προκριματικών. Στην δεύτερο όμιλο, συμμετέχει και ο εκπρόσωπός μας στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Κεραυνός Στροβόλου. Οι όμιλοι θα έχουν τη μορφή φάιναλ φορ. Θα πραγματοποιηθούν δηλαδή ημιτελικοί και τελικός στον κάθε έναν. Τέσσερις ομάδες συνολικά (μία από κάθε όμιλο) θα κερδίσουν την συμμετοχή τους στο Basketball Champions League. Όλες οι υπόλοιπες θα μεταφερθούν στο FIBA Europe Cup.

Οι αγώνες που θα φιλοξενήσει η χώρα μας, θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», κεκλεισμένων των θυρών, βάση οδηγίας της FIBA.

Αναλυτικά οι όμιλοι και οι ημερομηνίες των αγώνων:

Group A – Nicosia, CYP (Eleftheria Indoor Hall)

23.9 Semi-Final 1:      Bakken Bears (DEN) – Hapoel Tel Aviv (ISR)

23.9 Semi-Final 2:      Anwil Wloclawek (POL) – Belfius Mons-Hainaut (BEL)

25.9 Final:                  Winner SF1 – Winner SF2

Group B – Nicosia, CYP (Eleftheria Indoor Hall)

22.9 Semi-Final 1:      Keravnos (CYP) – Iraklis (GRE)

22.9 Semi-Final 2:      Donar Groningen (NED) – Dnipro (UKR)

24.9 Final:                  Winner SF1 – Winner SF2

Οι άλλοι δύο όμιλοι των προκριματικών του Basketball Champions League θα πραγματοποιηθούν στη Βουλγαρία, στην πόλη Μπότεβγκραντ.