Ανακοίνωση της ΚΟΠ για το “μπάχαλο” των τελευταίων ημερών…

Από: Γιώργος Γεωργίου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε προ λίγου η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, παραθέτει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστάτωση του φίλαθλου κοινού της Κύπρου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η ΚΟΠ επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα σε σχέση με τα γεγονότα που συνέβησαν απο χθες Πέμπτη και προκάλεσαν αναστάτωση λίγο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος Cyta:

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης η ΚΟΠ ενημερώθηκε προφορικά από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων ότι τέσσερα στάδια πρώτης κατηγορίας δεν έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό ασφάλειας.

Άμεσα συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΚΟΠ για να εξετάσει την επείγουσα κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, μια μόλις μέρα πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα.  Εξεταστήκαν διαφορά σενάρια και τελικά αποφασίστηκε να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες των ομάδων που αγωνίζονται σε αδειοδοτημένα στάδια και να μελετήσουμε τρόπους  διεξαγωγής των υπόλοιπων αγώνων.

Σήμερα Παρασκευή, συνήλθε η Εκτελεστική Επιτροπή και μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις τόσο με την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων όσο και με τα επηρεαζόμενα Σωματεία, πήρε τις αποφάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί και οι οποίες διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta.

Θεωρούμε ότι, υπό τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια αντίδρασης που υπήρχαν, η ΚΟΠ προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και στο τέλος, πήρε τις αποφάσεις που έπρεπε, προκειμένου να αρχίσει κανονικά το Πρωτάθλημα μας.

Με την ευκαιρία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων και τα Σωματεία για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν στη διαχείριση αυτής της δύσκολης κατάστασης.

Όσον αφορά την αναβολή του αγώνα του Εθνικού Άχνας με την Ε.Ν. Παραλιμνίου και τον καθορισμό του την ερχόμενη Τετάρτη, αυτό έγινε βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Ως Ομοσπονδία, θέτουμε πάνω από όλα την ασφάλεια και την υγεία όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.