Αποφάσεις τηλεδιάσκεψης UEFA με τις Ομοσπονδίες μέλη της

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η UEFA διοργάνωσε την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς των Ομοσπονδιών μελών της και το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πιθανή, σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων σε αγώνες των διοργανώσεων της UEFA.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, είναι ακόμη πρόωρο να επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στους επερχόμενους αγώνες Εθνικών ομάδων που θα γίνουν το Σεπτέμβριο και πως, πρέπει πρώτα να γίνει δοκιμαστικά επιστροφή φιλάθλων σε συγκεκριμένους αγώνες οι οποίοι θα λειτουργήσουν σαν τεστ.

Η UEFA εισηγήθηκε να χρησιμοποιηθεί ο αγώνας του Super Cup στις 24 Σεπτεμβρίου στη Βουδαπέστη σαν πιλοτικός αγώνας στον οποίο θα επιτραπεί η μειωμένη παρουσία φιλάθλων.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, όταν θα πάνε στη χώρα τους για τις υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, ανάλογα από τη χώρα από την οποία προέρχονται.

Οι οδηγίες της UEFA για το θέμα αυτό, είναι η κάθε Ομοσπονδία να προβεί σε διευθετήσεις με τις αρχές της χώρας της προκειμένου να δίνεται εξαίρεση σε ποδοσφαιριστές και γενικά στα μέλη των ομάδων, αφού, ούτως ή άλλως, βάσει του πρωτοκόλλου της UEFA, θα πρέπει να υποβληθούν σε επανειλημμένους ελέγχους κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Εθνική τους ομάδα.

Η UEFA επανέλαβε στις Ομοσπονδίες ότι έχουν την επιλογή να αιτηθούν να αγωνιστεί η Εθνική τους ομάδα σε ουδέτερο γήπεδο στους επερχόμενους αγώνες του Σεπτέμβρη, αν η κατάσταση στη χώρα τους είναι τέτοια που δεν θα επιτρέπει τη διεξαγωγή του αγώνα ή θα υπάρχει κίνδυνος αναβολής του.