ΕΞΕΛΙΞΗ: “Ξηλώνεται” η ομάδα Ανδρών Πόλο του Ναυτικού Ομίλου Πάφου…

Από: Γιώργος Γεωργίου

Οι εξελίξεις τρέχουν στο τμήμα Ανδρών Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Πάφου και είναι δυσάρεστες….

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η ομάδα που έφερε στην Πάφο πάρα πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια “ξηλώνεται”, καθώς δέκα Υδατοσφαιριστές του Ομίλου αποφάσισαν όπως αποχωρήσουν για συγκεκριμένους λόγους.

Η ιστοσελίδα μας συνομίλησε με τον αρχηγό της ομάδας Ανδρών Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος μας εξήγησε τα αίτια αποχώρησης τους από την ομάδα της επαρχίας τους. Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

-Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να αποχωρήσετε από το τμήμα Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Πάφου;
Είναι ξεκάθαρο ότι το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Πάφου ήθελε να οδηγήσει τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση επικαλούμενο οικονομικούς λόγους. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλαμε ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση συνεννόησης. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι αθλητές, καταθέσαμε προϋπολογισμό για το τμήμα Υδατοσφαίρισης του ΝΟΠ, ο οποίος ήταν απολύτως λογικός και υλοποιήσιμος. Το Δ.Σ. του ΝΟΠ συνέχισε να επικαλείται οικονομικούς λόγους χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία. Ακόμη, γνωρίζουμε ότι ο Όμιλος Υδατοσφαίρισης Πάφου έχει αποστείλει επιστολή προς τον ΝΟΠ προτείνοντας να αναλάβει την πλήρη οικονομική διαχείριση του τμήματος για την επόμενη αγωνιστική περίοδο χωρίς να λάβουν καμία απάντηση. Να τονίσουμε ότι οι ενήλικες Κύπριοι αθλητές Υδατοσφαίρισης του ΝΟΠ δεν λαμβάνουν κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Μόνο όταν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σαν προπονητές των ακαδημιών υδατοσφαίρισης παίρνουν ένα πολύ χαμηλό μισθό, πολύ χαμηλότερο από οποιονδήποτε άλλο προπονητή του Ομίλου, ακριβώς για να στηρίζουν το άθλημα τους.
-Υπάρχει περίπτωση να αλλάξετε γνώμη και να παραμείνετε τελικά στον Ν.Ο. Πάφου;
Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια και εξαντλήσαμε κάθε δυνατή υποχώρηση. Δεν βλέπω με ποιο τρόπο μπορεί να βρεθεί λύση.
-Ποια είναι τα σχέδια σας απ’ εδώ και πέρα;
Η μία λύση είναι η μεταγραφή μας σε Ομίλους άλλων επαρχιών. Αυτό θα οδηγούσε την Υδατοσφαίριση στην Πάφο 15 χρόνια πίσω. Ειδικά τα τελευταία χρόνια υπήρξε μαζική ροή παιδιών στην Υδατοσφαίριση μέσα από τις συντονισμένες εθελοντικές προσπάθειες πολλών ανθρώπων. Αυτή η προσπάθεια θα χαθεί καθώς με την αποχώρηση μας δεν θα υπάρχουν καν έμπειροι προπονητές για αυτά τα μικρά παιδιά. Η άλλη λύση είναι να αναλάβει την διαχείριση του αθλήματος ο Όμιλος Υδατοσφαίρισης Πάφου. Ο όμιλος ιδρύθηκε από φίλους του αθλήματος οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γονείς παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα. Τους γνωρίζουμε και τους εμπιστευόμαστε καθώς αυτοί οι άνθρωποι είναι κάθε μέρα μαζί μας στην πισίνα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει έμπρακτα αυτό που για μας είναι βίωμα. Σε ένα ομαδικό άθλημα υποτάσσεις το προσωπικό σου συμφέρον για το καλό του συνόλου.