Άφησε υποσχέσεις η Πάφος FC παρά την ήττα… Η “ακτινογραφία” του φιλικού με Απόλλωνα

Από: Γιώργος Γεωργίου

Παρά την ήττα με σκορ 2-0 από τον Απόλλωνα στο “Τσίρειο” στάδιο, η Πάφος FC άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και ελπιδοφόρα μηνύματα! Η ομάδα του Κάμερον Τόσακ έδειξε τις δημιουργικές αρετές με γρήγορο ποδόσφαιρο, ωστόσο “πλήρωσε” τα κενά στην άμυνα της.

Α’ Ημίχρονο:

Ο Ουαλός τεχνικός επέλεξε το σύστημα 4-3-3, με τον Ρούτκο κάτω από τα δοκάρια, τον υπο δοκιμή Σεργίου στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Βαλεριάνο στο αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Αραγιούρι και Αντωνίου. Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Βαλακάρι και Φυλακτού, με τον Πάντσεον λίγο πιο μπροστά. Στα “φτερά” της επίθεσης ξεκίνησαν τον αγώνα οι Βα και Καμπράλ και ο Μέρφι στην κορυφή της επίθεσης.

Στα πρώτα λεπτά, η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Απόλλωνα. Ταυτόχρονα δεν απειλήθηκε καθόλου από τους “κυανόλευκους”.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάντσεον, ο Βαλακάρι δεν βρήκε την μπάλα από πλεονεκτική θέση κι’ ενώ ήταν αφύλακτος.

Στο 35ο λεπτό η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε στην πρώτη της ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Ρομπέρζ ανενόχλητος με κεφαλιά μετά από κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Σαν να μην έφθανε αυτό για την Πάφο FC, ο Απόλλωνας κατάφερε λίγα λεπτά αργότερα και να πετύχει και δεύτερο γκολ. Σκόρερ αυτή την φορά ήταν ο Νταμπό με δυνατή κεφαλιά.

Στη συνέχεια η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο το σουτ του Φυλακτού έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Μολ. Το 2-0 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο:

Πέντε μαζεμένες αλλαγές πραγματοποίησε ο Τόσακ κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα θέση στον αγωνιστικό χώρο πήραν οι Μπεριγκό, Σαν Ρομάν, Ράκελς, Πανός και Αγκούλο.

Η ομάδα της Πάφου μπήκε πιο “κεφάτη” στην επανάληψη και λίγο έλειψε στα πρώτα στάδια του β’ μέρους να μειώσει στο σκορ με τον Βαλακάρι να χάνει ευκαιρία.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, η ομάδα του Τόσακ έριχνε “στροφές” με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας να δημιουργήσει αρκετά ρήγματα προς την εστία του Μολ.

Στα αξιοσημείωτα του 2ου ημιχρόνου ήταν το δοκάρι της Πάφος στα τελευταία στάδια του αγώνα. Συγκεκριμένα το σουτ του Καμπράλ σταμάτησε στην δοκό. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη με 2-0.