Πλουτής Αβραάμ: “Η Πάφος θα αποκτήσει ακόμη 7-8 ποδοσφαιριστές”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Δηλώσεις στον Super Sport FM 104.Ο έκανε ο Γενικός Διευθυντής της Πάφος FC Πλουτής Αβραάμ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσίαση του πρωτοκόλλου: «Πήραμε εδώ και κάποιες μέρες το πρωτόκολλο το οποίο μελετήσαμε και δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες-διευκρινήσεις. Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη όπου επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες. Αρχίζει ένα πρωτάθλημα πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα με όλα τα μέτρα που θα πρέπει να ισχύσουν. Όλοι πρέπει να λειτουργήσουμε με ευθύνη αντιλαμβανόμενοι ότι έχουμε να κάνουμε με την υγεία φιλάθλων, ποδοσφαιριστών, επιτηρητών και προσωπικού ομάδων και σταδίων. Δεν μας παίρνει άλλη αναβολή, ούτε διακοπή. Οι συνέπειες θα είναι τεράστιες και καταστροφικές σε περίπτωση που διακοπεί ξανά το πρωτάθλημα οπόταν όλοι πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα».
Ακούσατε κάτι που δεν το περιμένατε, που σας εξέπληξε; «Είναι κάποια πράγματα που μας ακούγονται παράξενα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κύπρο δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλες χώρες. Κάποιοι στάδια είναι παλιά, οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Αν εξαιρέσουμε 2-3 γήπεδα, στα υπόλοιπα είναι τέτοιες οι συνθήκες που θα χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί. Είναι σημαντικό και οι ίδιοι ποδοσφαιριστές να εφαρμόσουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Το φτύσιμο απαγορεύεται. Είναι δύσκολο πράγματα και το γνωρίζουν όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο».
Εξέφρασαν τις απορίες τους ομάδες; «Τέθηκαν κάποια θέματα από κάποιες ομάδες, για τους επιδημιολόγους και γιατί το πρωτόκολλο να είναι διαφορετικό από αυτό που θα ήταν αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα πριν δυο μήνες. Έγινε μια συζήτηση και ο Σάββας Κωνσταντίνου δεν μπορούσε να δώσει κάποιες απαντήσεις εκ μέρους των επιδημιολόγων οι οποίοι δεν ήταν παρών στην συνάντηση!».
Τι γίνεται με την Πάφο; Πως συνεχίζεται η προετοιμασία; «Είναι η μοναδική Κυπριακή ομάδα που βρίσκεται στο εξωτερικό, είναι στην Λετονία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τηρούνται όλα τα μέτρα που επιβάλλει η χώρα αλλά και στα ενδότερα της ομάδας. Θα γίνουν και τα τεστ πριν τα φιλικά με Απόλλωνα και Ανόρθωση. Είναι δύο από τις τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στις πρώτες αγωνιστικές. Υπάρχουν 16 ποδοσφαιριστές αυτή την στιγμή και θα αποκτηθούν άλλοι 7-8 ποδοσφαιριστές. Θα γίνουν έγκαιρα οι προσθήκες και θα είμαστε πιο δυνατοί στο νέο πρωτάθλημα».
Σας ενδιαφέρει ο Σάντρο; «Ο κόσμος που ακούει μεγάλα ονόματα για την Πάφο δεν του κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ηχηρές μεταγραφές. Θα πάρουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά θα έρθουν και πιο έμπειροι με πλούσιο βιογραφικό. Κάποια ονόματα που γράφτηκαν μας ενδιαφέρουν, τα αξιολογούμε και κοιτάζουμε και το Κυπριακό πρωτάθλημα».