Αποφάσεις Ε.Ε. UEFA για μεταγραφική περίοδο και προκριματικά Μουντιάλ 2022

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στη χθεσινή της συνεδρία, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA πήρε  μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

Προκειμένου να βοηθήσει τα Σωματεία σε όλη την Ευρώπη, τα οποία είχαν οικονομικές ζημιές λόγω της Πανδημίας του COVID-19 για να έχουν ευελιξία στην εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων, αποφάσισε όπως:

Όλες οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πρέπει, μέχρι την 31η Ιουλίου να αποδείξουν ότι είναι τακτοποιημένες όλες τους οι οφειλές σε άλλες ομάδες, σε εργοδοτούμενους τους και προς το κράτος. Ουσιαστικά, παίρνουν παράταση ένα μήνα αφού κάθε χρόνο, η ημερομηνία αυτή ήταν η 30η Ιουνίου.

Εναρμόνιση μεταγραφικής περιόδου

Η προθεσμία εγγραφής ποδοσφαιριστών από τις ομάδες που θα παίξουν στους ομίλους του Champions και του Europa League έχει καθοριστεί στις 5 Οκτωβρίου 2020. Ως εκ τούτου, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA καλεί όλες τις Ομοσπονδίες μέλη της να υιοθετήσουν ένα εναρμονισμένο τέλος της καλοκαίρινης μεταγραφικής περιόδου, με την ημερομηνία που καθορίζεται, να είναι η 5η Οκτωβρίου 2020.

Διαδικασία κλήρωσης προκριματικών Μουντιάλ 2022

Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA η διαδικασία της κλήρωσης για τα προκριματική του Μουντιάλ 2022. Εκκρεμεί η τελική έγκριση από τη FIFA.
Θα σχηματιστούν δέκα όμιλοι, πέντε με έξι ομάδες και πέντε με πέντε ομάδες. Οι δέκα νικήτριες ομάδες θα προκριθούν απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022. Οι δέκα ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση μαζί με δύο ομάδες που θα προκριθούν από το Nations League, θα αγωνιστούν σε play-offs μέσω των οποίων, άλλες τρεις ομάδες θα προκριθούν στην τελική φάση του Μουντιάλ.