ΚΟΚ: Με την “Wild Card” μένει στην Basket League ο ΑΠΟΠ!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Όπως ανακοίνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η ομάδα Ανδρών του ΑΠΟΠ παρότι βρισκόταν στην τελευταία θέση της ΟΠΑΠ Basket League προτού διακοπεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020, δικαιούται μέσω της Wild Card να παραμείνει στην κατηγορία.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχει εγκρίνει προκαταρκτικά κάρτα ελευθέρας συμμετοχής για τον ΑΠΟΠ, βάσει του κανονισμού 4.2 της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League.

Διαβάστε αναλυτικά τις αποφάσεις της ΚΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020:

Μετά από συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης την Πέμπτη 04/06/2020, έχουν αποφασισθεί τα ακόλουθα όσο αφορά τα πρωταθλήματα Basket League, Γυναικών Α’ Κατηγορίας, Τροχοκαθίσματος, Β1 Κατηγορίας και Κ18 Ανδρών και Γυναικών:

  • Επικύρωση της βαθμολογίας των πιο πάνω πρωταθλημάτων τη στιγμή της διακοπής τους, χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή.
  • Οι ομάδες που κατείχαν την τελευταία θέση την στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων Basket League και Β1 κατηγορίας, διαβαθμίζονται στην πιο κάτω κατηγορία. Για την ομάδα του ΑΠΟΠ, το Δ.Σ. έχει εγκρίνει προκαταρκτικά κάρτα ελευθέρας συμμετοχής (wild card), βάσει του κανονισμού 4.2 της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League
  • Η ομάδα που κατείχε την 1η θέση στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Β1 κατηγορίας (Αχιλλέας Καϊμακλίου) δικαιούται συμμετοχή στην ΟΠΑΠ Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.
  • Οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, θα είναι βάσει της βαθμολογίας την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος. Στο Basketball Champions League έχει δικαίωμα συμμετοχής η ομάδα που ήταν στην 1η θέση της βαθμολογίας (Κεραυνός Στροβόλου) και στο FIBA Europe Cup η ομάδα που βρισκόταν στην 2η θέση του πίνακα (Πετρολίνα ΑΕΚ). Στο FIBA Eurocup Women, δικαίωμα συμμετοχής εφόσον παραχωρηθεί θέση στην ΚΟΚ, έχει η ομάδα που ήταν στην 1η θέση του πίνακα (ΑΕΛ Λεμεσού)

Όσο αφορά τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, έχουν παρθεί οι παρακάτω αποφάσεις:

  • Συνέχιση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Β2, το οποίο βρισκόταν στην τελική φάση και συμμετείχαν τα σωματεία Ανόρθωση Αμμοχώστου και NBA Διγενής Μόρφου. Οι αγώνες της τελικής φάσης αναμένεται όπως πραγματοποιηθούν στις 5 και 12 Ιουλίου 2020, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Με απόφαση του ΔΣ και οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα ανόδου στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β1 της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της τελικής φάσης για το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β2.
  • Συνέχεια της αναστολής των πρωταθλημάτων Κ10, Κ12, Κ14 και Κ16. Η απόφαση για την συνέχιση ή την συνέχιση με τροποποίηση διάρκειας ή την διακοπή των πρωταθλημάτων, θα παρθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ανάλογα με τις θέσεις που θα κληθούν να υποβάλουν στην ΚΟΚ και τα ίδια τα σωματεία που συμμετέχουν στα πιο πάνω πρωταθλήματα.