Το πρόγραμμα “Αθλητισμός Για Όλους” επέστρεψε… Δηλώσεις Γ. Καραολή!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το πρόγραμμα Αθλητισμός για όλους έκανε την επανεκκίνηση του στην Πάφο, μετά και τις απαγορεύσεις λόγω του Covid-19.

Ο συμπολίτης μας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ιωάννης Καραολής επέλεξε το Δημοτικό Πάρκο “Άλφα Μέγα” στο οποίο τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών) γυμνάζονται με ασφάλεια.

Τα παιδιά στο ΑΓΟ γυμνάζονται ακολουθώντας το πρόγραμμα εγκύμνασης που αναγράφεται στο πρωτόκολλο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού!

Το “AthlitikaPress.com” συνομίλησε με την Ιωάννη Καραολή, ο οποίος με ευχαρίστηση μας απάντησε στις πιο κάτω ερωτήσεις:

-Πως είναι να γυμνάζονται τα παιδιά με τον κορωνοϊό στην ζωή μας;

“Δυστυχώς ο εγκλεισμός των παιδιών στο σπίτι τα έχει επηρεάσει. Το παιχνίδι τους μεταφέρθηκε στις οθόνες και τα πληκτρολόγια με ότι αυτό συνεπάγεται. Η νέα τάξη πραγμάτων θέτει κάποια πρωτόκολλα στην εκγύμναση των παιδιών καθώς πρέπει καθ’ όλη την διάρκεια της άσκησης να τηρείτε η απόσταση των δύο μέτρων και να αποφεύγετε η σωματική επαφή. Επίσης το ομαδικό παιχνίδι δεν επιτρέπεται για την ώρα οπόταν πρέπει εμείς οι γυμναστές να βρούμε τρόπους πως θα γυμνάζουμε τα παιδιά υπό αυτούς τους περιορισμούς”.
-Οι γονείς είναι θετικοί στο να γυμνάζονται τα παιδιά τους στην περίοδο της πανδημίας;
“Οι γονείς είναι θετικοί στο να γυμνάζονται τα παιδιά τους καθώς ο εγκλεισμός στο σπίτι τα έκανε να συσσωρεύσουν αρκετή ενεργεία την οποία θα αποβάλουν μέσα από την άθληση και το παιχνίδι”.
-Για ποιο λόγο οι γονείς να επιλέξουν το πρόγραμμα του ΑΓΟ για τα παιδιά τους;
“Το πρόγραμμα του ΑΓΟ είναι ένας θεσμός πέραν των 30 ετών. 15.000 άτομα Παγκύπρια αθλούνται στα διάφορα προγράμματα που έχει το ΑΓΟ και χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται. Τα παιδιά βρίσκονται κάτω από την επίβλεψη και καθοδήγηση πτυχιούχων γυμναστών και αυτό το αναγνωρίζουν οι γονείς οι οποίοι με μεγάλη προθυμία στέλνουν τα παιδιά τους στα προγράμματα του ΑΓΟ”.