Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. της Κ.Ο.ΠΕ

Από: Γιώργος Γεωργίου

Το Σάββατο 23 Μαίου 2020 και 11π.μ. πραγματοποιήθηκε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠΕ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, ηταν η πρώτη φορά στα χρονικά του κυπριακού βόλλεϋ που διεξήχθη τακτική συνεδρία του ΔΣ με την βοήθεια της τεχνολογίας, γεγονός που ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες.

Η συνεδρία ήταν σημαντική από κάθε άποψη και πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα πριν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Τα μέλη του Δ.Σ. είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα επίκαιρα θέματα που προκάλεσε η πανδημία που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή όλων των διοργανώσεων της Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν την νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21 και διαφάνηκε ότι όλα ακόμα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πορείας του Κορωνοϊού και τα αντίστοιχα μέτρα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΔΣ ασχολήθηκε και με την συμμετοχή της Εθνικής ανδρών στο Πανευρωπαίκό πρωτάθλημα 2021. Ώς γνωστόν η Εθνική μας συμμετέχει στον Δ΄ Όμιλο της προκριματικής φάσης με αντιπάλους την Ισπανία, Λετονία και Μολδαβία. Έχουν προγραμματιστεί 6 αγώνες (3 εντός και 3 εκτός έδρας) για το διάστημα 15 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου 2020.  Λόγω της πανδημίας τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν. Τις τελευταίες μέρες διεξάγονται διαβουλεύσεις των χωρών με την CEV, μέσω σειράς τηλεδιασκέψεων (έγιναν ήδη 2 συναντήσεις και θα γίνει και μία τρίτη αρχές Ιουνίου) για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις διεξαγωγής των αγώνων, οι οποίοι σημειωτέον είναι οι μοναδικοί μέχρι στιγμής που δεν έχουν αναβληθεί.

Η CEV έχει δύο πιθανά σενάρια όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ομίλων και είναι κοντά στην αλλαγή του τρόπου τέλεσης των αγώνων. Μέχρι στιγμής το πιθανότερο σενάριο είναι η μεταφορά των αγώνων στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, με αγώνες σε 2 γύρους με τον κάθε γύρο σε μία χώρα.

Τέλος το ΔΣ ασχολήθηκε και με θέματα που εγήρθηκαν για τους Ομοσπονδιακούς της προπονητές.