Σωτήρης Γεωργιάδης (Πρόεδρος ΑΠΟΠ): “Είμαστε υπέρ στην μείωση των ξένων καλαθοσφαιριστών”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ο πρόεδρος της Καλαθοσφαιρικής ομάδας του Α.Π.Ο.Π κ. Σωτήρης Γεωργιάδης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνει ότι τόσο ο ίδιος αλλά και η ομάδα του ότι τάσσονται υπέρ της απόφασης της ΚΟΚ για μείωση των ξένων καλαθοσφαιριστών στο πρωτάθλημα της Basket League και εξηγεί τους λόγους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του προέδρου του Α.Π.Ο.Π:

Διότι ακούγονται πολλά αυτό το διάστημα σχετικά με τη θέση του Α.Π.Ο.Π. για τον αριθμό των ξένων καλαθοσφαιριστών στην Basket League, δηλώνω κατηγορηματικά ότι, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το Σωματείο του Α.Π.Ο.Π, στηρίζουμε και συγχαίρουμε την απόφαση της Κ.Ο.Κ για μείωση των ξένων και θα είμαστε αρωγοί της οποιασδήποτε προσπάθειας της ομοσπονδίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχοντας κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα και έχοντας την ακαδημία μας ως το πιο πολύτιμο και αναπόσπαστο κομμάτι μας, θεωρούμε ότι μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε τα καλύτερα εφόδια και κίνητρα στα παιδιά μας, στους αθλητές του αύριο, για μια καλύτερη Εθνική ομάδα αλλά και ένα ανώτερο εγχώριο προϊόν που θα ξαναφέρει τον κόσμο στα γήπεδα. Έτσι, τάσσομαι υπέρ της μείωσης των ξένων για τη νέα αγωνιστική σεζόν, ακόμα και σε μεγαλύτερο αριθμό από έναν, και είμαι σίγουρος ότι τα οφέλη από αυτή την απόφαση θα είναι πολλαπλά. Συνοπτικά αναφέρω κάποια από αυτά: θα παραμείνουν όλα τα Σωματεία στη Α’ κατηγορία αφού θα μπορέσουν ευκολότερα να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά βάρη της μετά-COVID-19 εποχής και Σωματεία τα οποία βρίσκονται στην Β’ κατηγορία θα μπορέσουν ενδεχομένως να ανέβουν κατηγορία, κάτι που αναμφίλεκτα θα αυξήσει το ενδιαφέρον και θα προβάλει περαιτέρω το άθλημα της καλαθόσφαιρας. Επιπρόσθετα, οι ακαδημίες στην Κύπρο θα υποχρεωθούν να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ αθλητές οι οποίοι θα μπορούν να πλαισιώσουν τις ανδρικές τους ομάδες με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του Κύπριου καλαθοσφαιριστή και την ανάδειξη του ως πρωταγωνιστή. Οίκοθεν νοείται ότι έτσι ο κόσμος θα επιστρέψει για τα καλά στα γήπεδα.

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα οφέλη που θα έχει η Κυπριακή καλαθοσφαίριση και θεωρώ ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση για να συνεισφέρουμε όλοι μαζί στην αναγέννηση του αθλήματος της καλαθόσφαιρας στη πατρίδα μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτές τις δύσκολες εποχές για όλους, κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε την ομάδα μας στην Α’ Κατηγορία διότι η απόφαση μας το περσινό καλοκαίρι να ανέβουμε κατηγορία και να αναδείξουμε το ιστορικό τούτο Σωματείο που υπηρετούμε δεν ήταν καθόλου επιπόλαια, αλλά διακαής πόθος εξ απαλών ονύχων.

Φιλικά,

Σωτήρης Γεωργιάδης
Πρόεδρος Α.Π.Ο.Π