Πάφος FC: Οι δηλώσεις των Φιλιώτη και Πέτρου!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στις ερωτήσεις του κόσμου της ομάδας απάντησαν αυτή την φορά σε ζωντανή σύνδεση με τον Πολύβιο Παλιούρα (εκπρόσωπο τύπου) οι ποδοσφαιριστές της Πάφος FC Ευγένιος Πέτρου και Ανδρέας Παναγιώτου “Φιλιώτης”.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο παίκτες:

Για την καθημερινότητα τους εν καιρό καραντίνας:

Φιλιώτης: “Ακολουθούμε το πρόγραμμα εκγύμνασης που μας δόθηκε από την ομάδα. Είναι σίγουρα πρωτόγνωρες καταστάσεις και για εμάς, ωστόσο πάνω απ’ όλα είναι η υγεία. Ελπίζω σύντομα να περάσει αυτή η κατάσταση”.

Πέτρου: “Κάνω ότι μας πει ο Νίκος (Κωνσταντινίδης) για προπόνηση, σπίτι, ταινίες και video game. Αυτά, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά”.

Για το αν η Πάφος τη νέα σεζόν μπορεί να εξασφαλίσει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο:

Φιλιώτης: “Δεν εξαρτάται απ’ εμάς. Τις περασμένες δύο χρονιές η ομάδα κτίζεται από την αρχή. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί και πως θα πάει η κατάσταση. Πιστεύω ότι αν γίνει ένας σωστός προγραμματισμός και υπάρχει το πάθος που υπάρχει από φέτος στην ομάδα νομίζω θα κάνουμε καλή πορεία του χρόνου”.

Πέτρου: “Συμφωνώ με τον Ανδρέα (Φιλιώτη). Αν γίνει σωστός προγραμματισμός και κρατήσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας θα είμαστε πιο έτοιμοι για να μπορούμε να διεκδικήσουμε πιο υψηλή θέση”.

Για το πως ένιωσαν όταν υπέγραψαν για πρώτη φορά στην Πάφο FC:

Φιλιώτης: “Για εμένα ήταν ένα νέο κεφάλαιο και μία νέα αρχή που μου έδωσε κίνητρο να καταφέρω να αποδείξω όσα δεν κατάφερα να αποδείξω στην Ομόνοια”.

Πέτρου: “Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα διότι ερχόμουν από την Γ’ Κατηγορία και ήθελα να δείξω ότι μπορώ να παίξω στην Α’ Κατηγορία. Πήρα τις ευκαιρίες μου και υπέγραψα νέο συμβόλαιο. Χαίρομαι που είμαι στην Πάφο”.

Για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή τους στην φετινή σεζόν:

Φιλιώτης: “Η καλύτερη στιγμή νομίζω ήταν με τον ερχομό του νέου προπονητή όταν η ομάδα πήρε τα πάνω της. Ήταν η πρώτη φορά που κάναμε ένα μεγάλο σερί καλών αποτελεσμάτων φθάνοντας κοντά στο να μπούμε στην πρώτη εξάδα. Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν τελικά δεν μπήκαμε στην πρώτη εξάδα”.

Πέτρου: “Θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα. Από το πουθενά βρεθήκαμε ένα βήμα από την εξάδα αλλά δυστυχώς για λίγο δεν τα καταφέραμε”.

Για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο: 

Φιλιώτης: “Ο Ρονάλντο. Τα στοιχεία που έχει και ο τρόπος που δουλεύει σ’ αυτή την ηλικία νομίζω δεν μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος”.

Πέτρου: “Για εμένα ο Μέσσι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών”.

Για το ποιον θα ήθελε να έχει συμπαίκτη στην Πάφο FC:

Φιλιώτης: “Τον Σαλάχ”.

Πέτρου: “Τον Φαν Ντάικ”.

Για την μεγαλύτερη θυσία που έκαναν σε μικρή ηλικία για να φθάσουν στο σημερινό επίπεδο (ποδοσφαιρικά):

Φιλιώτης: “Όταν ήμουν 12μισι ετών όταν και έφυγα από την οικογένεια μου για να πάω Αγγλία και να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ. Πήγα εκεί σχολείο και παράλληλα έκανα προπονήσεις σε ακαδημίες μέχρι όταν ήρθε η στιγμή να μπω σε μία ομάδα στα 14 μου χρόνια.”

Πέτρου: “Η θυσία στην εξόδους με τους φίλους. Δεν έβγαινα παρότι ήμουν νέος γιατί είχα αγώνες”.

Για τους μελλοντικούς τους στόχους (σε 5 χρόνια):

Φιλιώτης: “Στόχος μου να φθάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Αν τα καταφέρω ακόμη και στο εξωτερικό. Αυτό θα είναι το καλύτερο. Ξέρω ότι χρειάζεται πολύ δουλειά.”

Πέτρου: “Θα ήθελα να βελτιωθώ και να είμαι βασικός τερματοφύλακας σε κάποια ομάδα στην Κύπρο και να φθάσω και στην Εθνική”.

Για το προπονητικό τιμ της Πάφος FC:

Φιλιώτης: “Ο καθένας τους ξέρει την δουλειά και τι πρέπει να κάνει ακριβώς. Τα έχουν όλα σε μία σειρά και πηγαίνουν πρώτοι στην προπόνηση. Όλο το προπονητικό έχει μία πολύ καλή σχέση με όλους τους παίκτες. Αυτό μας βοήθησε πολύ με το που ήρθαν στην ομάδα καθώς η ψυχολογία των παικτών ήταν χαλιά προηγουμένως. Με τον κάθε τρόπο προσπάθησαν να μας ανεβάσουν ψυχολογικά και τα κατάφεραν”.

Πέτρου: “Η οργάνωση είναι πολύ καλύτερη τώρα. Μας έδωσαν τον χρόνο να προσαρμοστούμε σ’ αυτά που θέλουν”.

Για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Πάφο FC:

Φιλιώτης: “Αυτή την στιγμή προέχει το θέμα με τον ιό. Βρίσκονται όλα στον πάγο. Δεν υπάρχουν ούτε συζητήσεις, ούτε τίποτα. Προέχει η υγεία μας και όταν επιστρέψουμε θα δείξει”.

Για το ποιον θεωρούν καλύτερο Κύπριο ποδοσφαιριστή:

Φιλιώτης: “Κωνσταντίνο Λαΐφη”.

Πέτρου: “Είμαι με ανάμεσα στον Λαΐφη και τον Πιέρο. Αλλά θα πω και εγώ Λαΐφη”.

Δείτε ΕΔΩ σε βίντεο αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο ποδοσφαιριστές