ΡΕΤΡΟ 2005-06: Όταν το «Παφιακό» γέμισε για χάρη της Α.Ε. Πάφου (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Σεζόν 2005-06: Μετά την τεράστια πρόκριση από τα προημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας (ΔΕΣ ΕΔΩ), η Αθλητική Ένωση Πάφου κληρώθηκε να αγωνιστεί στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης απέναντι στην μετέπειτα φιναλίστ του θεσμού ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας.

Στην Πάφο επικρατούσε παροξυσμός για ένα εισιτήριο για τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων που θα γινόταν στο «Παφιακό» στάδιο, καθώς η ομάδα του Νίκου Ανδρονίκου με τις εμφανίσεις της έκανε άπαντες στην επαρχία μας να πιστέψουν ότι η ΑΕΠ μπορεί ακόμη και για την κατάκτηση του τροπαίου, παρότι αγωνιζόταν στην Β’ Κατηγορίας την συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο.

Στις 26 Απριλίου του 2006 το «Παφιακό» γήπεδο φόρεσε τα γιορτινά του, με τον κόσμο των δύο ομάδων να δίνει βροντερά το παρών του στις δύο κερκίδες για να δει τον πρώτο ημιτελικό! Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι για πρώτη φορά η ΑΕΠ στην ιστορία της κατάφερε να μαζέψει τόσο πολύ κόσμο στις εξέδρες του σταδίου.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 17ο λεπτό ο Ελλαδίτης Γιώργος Κωστής άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η ομάδα της Λάρνακας ωστόσο κατάφερε να αντιδράσει πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και με το γκολ του Ραντουκάν στο 38’ ισοφάρισε σε 1-1. Μάλιστα, αυτό το γκολ έμελλε να είναι καθοριστικό για τους ημιτελικούς, καθώς χάρη σ’ αυτό οι «κιτρινοπράσινοι» πήραν την πρόκριση  για τον τελικό.

Στην επανάληψη η Πάφος προσπάθησε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όμως τίποτα δεν άλλαξε στο σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Το 1-1 έδινε προβάδισμα πρόκρισης στους Λαρνακείς, οι οποίοι μία βδομάδα αργότερα φιλοξένησαν στο ΓΣΖ την ΑΕΠ για τον επαναληπτικό αγώνα και με το «άγονο» 0-0 πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα του «Παφιακού» σταδίου: