Ξανά στις προπονήσεις η Εθνική Γυναικών beach volley – Tι ισχύει…

Από: Γιώργος Γεωργίου

Η Εθνική ομάδα Beach Volley Γυναικών συνεχίζει, από την ερχόμενη Δευτέρα 04 Μαϊου, την προετοιμασία της ενόψει των υποχρεώσεών της φετινής χρονιάς, όποτε αυτές γίνουν, με αποκορύφωμα την τιτάνια προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του 2021 στο Τόκιο.

Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τον αθλητισμό την Πέμπτη 30 Απριλίου ξεκαθάρισε το τοπίο και «άναψε το πράσινο φως»,  ώστε να επανέλθουν στις προπονήσεις και οι αθλητές των αθλημάτων ανοικτών χώρων (υπό προϋποθέσεις).

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα www.volleyball.org.cy ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ. Μιχάλης Κρασιάς ο οποίος ανέφερε ότι οι προπονήσεις, υπό τον Ομοσπονδιακό προπονητή Ανδρέα Σαββίδη, μπορούν να αρχίσουν από τις 04 Μαϊου (για την Εθνική γυναικών) και 18 Μαϊου (για τις άλλες ομάδες). Ο Δρ Κρασιάς ανέφερε ότι οι προπονήσεις θα γίνονται βάσει των οδηγιών της Κυβέρνησης και θα ακολουθούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής που επιβάλλουν οι αρχές. Οι αθλήτριες δεν θα χρησιμοποιούν τα αποδυτήρια των εγκαταστάσεων, οι προπονήσεις θα γίνονται σε ομάδες και άλλα μέτρα που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Στις προπονήσεις θα συμμετάσχουν οι Έρικα Ζεμπύλα, Ζώγια Κωνσταντοπούλου, Daria Gusarova, Κατερίνα και Νατάσα Γιασουμή και η Erica Nystrom . Το δίδυμο Mαριώτα Αγγελοπούλου και Μανωλίνα Κωνσταντίνου που αυτή την στιγμή βρίσκονται στην Πάτρα και Αθήνα αντίστοιχα δεν μπορούν αυτή την στιγμή να προπονηθούν. Υπενθυμίζουμε ότι τα αεροδρόμια θα επαναλειτουργήσουν στην 3η φάση χαλάρωσης των μέτρων και συγκεκριμένα από τις 09 Ιουνίου 2020.

Όσον αφορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το Beach Volley για το 2020, ο Δρ. Κρασιάς ανέφερε ότι «θα αναμένουμε τις αποφάσεις των Διεθνών Ομοσπονδιών για να δούμε πότε θα γίνουν οι αγώνες. Παράλληλα, η Κύπρος έχει αναλάβει διεθνή διοργάνωση Παγκοσμίου Επιπέδου τον προσεχή Ιούλιο και αναμένει την εξέλιξη “των πραγμάτων» πριν προχωρήσει σε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις. Την ίδια ώρα η ΚΟΠΕ, αναλόγως της έξαρσης της πανδημίας, θα διοργανώσει και τις δικές της εγχώριες διοργανώσεις.