Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου: “Η μπάλα πρέπει να στηθεί ξανά στη σέντρα”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κύπρου με την οποία επανέλαβε την επιθυμία του όπως τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της χώρας να επανεκκινήσουν.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Σύνδεσμος Κύπριων Προπονητών Ποδοσφαίρου, επανέλαβε την Πέμπτη (30/4) τη θέση του πως τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα πρέπει να επανεκκινήσουν, όπως και οι δραστηριότητες των ακαδημιών ποδοσφαίρου. 

Ο Σύνδεσμος Προπονητών θέλει πρωτίστως να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για το προσωπικό και ειλικρινές του ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και το χρόνο που αφιέρωσε σε αυτό, εν μέσω του βεβαρημένου του προγράμματος. Στη σύσκεψη του Προεδρικού Μεγάρου ο Σύνδεσμος Προπονητών, διά του Προέδρου του κ. Άντρου Κουλουμπρή, ανέπτυξε μια σειρά από λόγους για τους οποίους η μπάλα πρέπει να στηθεί ξανά στη σέντρα.

Πρώτα απ’ όλα αναπτύχθηκε η επαγγελματική πτυχή του θέματος καθώς οι προπονητές θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους, που δεν είναι άλλη από τις προπονήσεις και τους αγώνες, όλων των πρωταθλημάτων, όλων των κατηγοριών και όλων των ηλικιών. Σημειώθηκε πως οι πιο πολλοί προπονητές πληρώθηκαν για τελευταία φορά για το Φεβρουάριο και στην περίπτωση που ακυρωθεί η σεζόν, κινδυνεύουν να πληρωθούν ξανά τον Οκτώβριο, κάτι που θα σημαίνει μεγάλο οικονομικό πλήγμα για εκατοντάδες οικογένειες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Προπονητών έχει ζητήσει από την ΚΟΠ την παραχώρηση έκτακτης χορηγίας προς τις ακαδημίες, ώστε να καταβληθούν μισθοί προπονητών.

Ενδεχόμενη συνέχιση της σεζόν θα έχει θετικό αντίκτυπο στη ψυχολογία τόσο των ποδοσφαιριστών και των χιλιάδων παιδιών των ακαδημιών, όσο και των φιλάθλων, αλλάζοντας τη διάθεση και στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα σε όλη την κοινωνία. Επίσης, θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά ακαδημιών να ξεφύγουν από τη «μάστιγα της πολυθρόνας» και να επιστρέψουν στην άθληση, προσφέροντάς τους και πάλι μια δημιουργική απασχόληση.

Παρόλα αυτά, ο Σύνδεσμος δεν παραγνωρίζει τους κινδύνους που ενδεχομένως να υπάρχουν και σε καμιά περίπτωση δεν διαπραγματεύεται την υγεία και την ασφάλεια ποδοσφαιριστών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων και άλλων. Έτσι, σημειώνει και πάλι πως πρέπει να ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες και να εφαρμοστούν πρωτόκολλα, ώστε να διαφυλαχθεί ό,τι έχει επιτευχθεί. 

Τέλος, ο Σύνδεσμος αντιλαμβάνεται ότι η ευθύνη της απόφασης βαραίνει την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, την οποία περιβάλλει με εμπιστοσύνη ώστε να λάβει την ορθότερη απόφαση, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα.