Αυτές είναι ίσως οι 10 χειρότερες μεταγραφές της Πάφος FC

Από: Γιώργος Γεωργίου

Όταν το καλοκαίρι του 2017 όταν οι Ρώσοι επιχειρηματίες Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουμπόβ αναλάμβαναν τις τύχες της Πάφος FC, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα θα μπορούσε κάποια στιγμή να αντιμετωπίζει στα ίσα παραδοσιακές δυνάμεις του πρωταθλήματος μας.

Τρία χρόνια αργότερα και αφού από την ομάδα της Πάφου πέρασαν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, το “AthlitikaPress” σας παρουσιάζει ίσως τις 10 πιο αποτυχημένες μεταγραφές:

10) Αμπέλ Καμαρά: Το καλοκαίρι του 2017 η διοίκηση των Ρώσων εμπιστεύτηκε τον Αφρικανό επιθετικό για να ηγηθεί την γραμμή κρούσης της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας. Όχι μόνο δεν ηγήθηκε αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε. Σε 13 ματς που αγωνίστηκε με τα “γαλανόλευκα” πέτυχε μόλις ένα γκολ (κόντρα στην Ομόνοια) και έξι μήνες αργότερα το συμβόλαιο του διακόπηκε. Σήμερα ο 30χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στον πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Πορτογαλίας με την φανέλα της Φεϊρένσε.

9) Ντμίτρι Τορμπίνσκι: Τον Ιανουάριο του 2018 η Πάφος FC ολοκλήρωσε μία σπουδαία μεταγραφή φέρνοντας στα μέρη μας τον πολύπειρο Ρώσο διεθνή ποδοσφαιριστή. Δυστυχώς ωστόσο για εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν, ο κεντρώος παίκτης αγωνίστηκε μόλις σε τρία επίσημα παιχνίδια με την φανέλα με τον Ευαγόρα στο στήθος. Μάλιστα, σε ένα απ’ αυτά αποβλήθηκε (κόντρα στην ΑΕΛ) καταδικάζοντας την ομάδα του. Μετά από ένα μήνα “τουρισμού” στο νησί μας, ο Τορμπίνσκι ζήτησε την ελευθέρα του και αποχώρησε για την πατρίδα του. Το καλοκαίρι του 2019 ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της Enisey Ρωσίας.

8)Ντιέγκο Πογιέτ: Ήρθε στα μέρη μας το καλοκαίρι του 2017 έχοντας ως παράσημο το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε παραδοσιακές ομάδες του Αγγλικού πρωταθλήματος. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν προς το πρόσωπο του εκείνοι που τον εμπιστεύθηκαν. Πολύ αργός παίκτης, χωρίς να δείξει κάτι αξιοσημείωτο στα 15 παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίστηκε με την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα. Μάλιστα, μετά το πέρασμα του από το νησί μας αποφάσισε να “κρεμάσει” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μόλις στα 24 του χρόνια.

7)Ντιέγκο Ζίβουλιτς: Το καλοκαίρι του 2018 η Πάφος FC ολοκλήρωσε μία σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της φέρνοντας στην Κύπρο το Κροάτη μέσο από την πρωταθλήτρια Τσεχίας Βικτόρια Πλζεν. Παρότι ήταν βασικό στέλεχος της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας την συγκεκριμένη σεζόν έχοντας αρκετές συμμετοχές, εντούτοις οι πλείστοι τον θυμούνται έως “καρτάκια”. Μία έπαιζε και μία βρισκόταν εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας. Σήμερα βγάζει το ψωμί του στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην Slask Wroclaw.

6) Κενάν Χόριτς: Το καλοκαίρι του 2017 η Πάφος FC δανείστηκε από την Τουρκική Αντάλιασπορ τον Βόσνιο για να γίνει στυλοβάτης στην αμυντική της γραμμή. Ποδοσφαιριστής που είχε την γκέλα στο αίμα του και δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να πείσει για την αξία του παρότι αγωνίστηκε 18 φορές με την “γαλανόλευκη” φανέλα. Σήμερα αγωνίζεται στην Celik Zenica της πατρίδας του.

5)Ράντεκ Ντέτζμεκ: Ήρθε στην πόλη μας το Καλοκαίρι του 2018 για να δώσει προσθέσει δύναμη και εμπειρία στην αμυντική γραμμή της Πάφος FC. Στους έξι μήνες που έμεινε στην Πάφο ο Τσέχος δεν κατάφερε να καθιερωθεί ποτέ στην στην αρχική ενδεκάδα, καθώς αγωνίστηκε μόλις 4 φορές. Σήμερα ο 32χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην 3η κατηγορία Πολωνίας και στην GKS Katowice.

4)Ντάνι Γουίλιαμς: Το καλοκαίρι που μας πέρασε η διοίκηση της Πάφος FC έδωσε ένα “κάρο” λεφτά για να ντύσει τον Διεθνή Αμερικανό στα “γαλανόλευκα”. Με πολλές εμπειρίες στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου (Αγγλία, Γερμανία) ο ποδοσφαιριστής ήρθε στο νησί μας για να κάνει την διαφορά στον χώρο της μεσαίας γραμμής της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας. Η μεταγραφή του ωστόσο μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αποτυχημένη, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ξεδίπλωσε το ταλέντο του στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια με την “γαλανόλευκη” φανέλα.

3) Πρόσπερ Τσιλούγια: Ήρθε στην Πάφο FC ως νεαρό και εξελίξιμο ταλέντο το Καλοκαίρι του 2017. Σύντομα άπαντες συνειδητοποίησαν ότι ο ποδοσφαιριστής από την Ζάμπια δεν είναι σε θέση να προσφέρει και γι’ αυτό τον λόγο λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε στην πατρίδα του. Σήμερα ο 22χρονος παίκτης αγωνίζεται στους Kafue Celtics της πατρίδας του.

2) Σάνι:  Ο Νιγηριανός με ισπανικό διαβατήριο μέσος ήρθε στην πόλη μας το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο είναι μονίμως τραυματίας. Παρότι αγωνίστηκε σε μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους (Βαλένθια, Μπέτις κ.α.) στο παρελθόν, εντούτοις η προσφορά του στην Πάφο είναι ανύπαρκτη. Πρόκειται ίσως για τον ιδανικότερο “τουρίστα”.

1) Λουλίνια: Με το που υπόγραψε στην Πάφο FC το καλοκαίρι του 2018 κάποιοι μας τον παρουσίασαν ως μάγο της μπάλας, ωστόσο φαίνεται ερχόμενος στο νησί μας ο Βραζιλιάνος έχασε το μαγικό του ραβδάκι. Παρότι παράμεινε για ενάμισι χρόνο στην χώρα μας, σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον “παχουλό” του μισθό, ούτε και να δείξει δείγματα της ποδοσφαιρικής του αξίας. Σήμερα αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία Ιαπωνίας και στην Jubilo Iwata.