Το έριξαν στον χορό οι ποδοσφαιριστές/στριες (vid)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Επ’ ευκαιρίας της Διεθνούς Ημέρας Χορού ο ΠΑ.Σ.Π. μάζεψε στιγμές από ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες που χορεύουν και ετοίμασε ένα βίντεο στέλνοντας το μήνυμα πως δεν πρέπει να αφήσουμε την ψυχολογία μας να επηρεαστεί από τον περιορισμό στο σπίτι. Στο βίντεο οι Matilda Abramo, Νικόλας Εγγλέζου, Paulus Arajuuri, Μαρία Σάββα, Chigozie Udoji, Maxwell Ankomah, Thiago, Rui Nibra και Μαρία Ματθαίου.

Το τραγούδι το οποίο επιλέχθηκε για να “ντύσει” το βίντεο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι το “Jerusalema”, ένα εκκλησιαστικό τραγούδι – προσευχή σε Αφρικανική διάλεκτο το οποίο μιλά για πίστη, προστασία και ζητά καθοδήγηση προς τον συμβολικό προορισμό – στόχο της Ιερουσαλήμ που είναι το σπίτι όλων.

Αυτή τη περίοδο όλος ο πλανήτης προσεύχεται κι έχουμε όλοι κοινό στόχο και προορισμό. Την δική μας “Ιθάκη” στην οποία οδηγούμαστε κι ευχαριστούμε για αυτό τους καπετάνιους του πλοίου μας: τους επαγγελματίες υγείας, τους ιατρικούς επιστήμονες, όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και όλα τα άτομα τα οποία δουλεύουν εν μέσω πανδημίας.

Μην χάνετε την αυτοπεποίθηση, την πίστη και τη θετική σας ενέργεια! Μένουμε σπίτι, ασφαλείς όχι όμως στεναχωρημένοι! Στόχος όλοι μαζί να φθάσουμε στον “προορισμό” μας κερδίζοντας την μάχη με τον ιό!

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ