Χάρης Θεοχάρους: “Δεν έχουμε έσοδα και επενδυτές… Γι’ αυτό ζητούμε διακοπή”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Super Sport FM έκανε το μέλος τους Δ.Σ. του Ακρίτα Χλώρακας , Χάρης Θεοχάρους, εκπροσωπώντας τα 15 από τα 16 σωματεία της Β’ Κατηγορίας που ζητούν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ανάφερε:

«Λυπάμαι για το ότι συνεχίζουμε αυτό το τροπάριο με τον ΠΑΣΠ και τα προβλήματα. Η τελευταία επιστολή για άμεση διακοπή είχε 30 υπογραφές, ήταν και οι 15 ομάδες της Γ’ κατηγορίας. Όταν 30 ομάδες ζητούν την διακοπή, τότε καταλαβαίνεις ποια είναι τα δεδομένα. Από την Β’ κατηγορία είναι ο Άρης και από την Γ’ κατηγορία είναι ο Χαλκάνορας που έχει περίπου την ίδια στάση με τον Άρη. Εμείς έχουμε κάνει αυτή την επιτροπή και είχαμε πει από την αρχή ότι θα είμαστε προσεκτικοί. Θα έχουμε επίγνωση των προβλημάτων και με καμία δύναμη δεν θέλαμε να ασχοληθούμε τόσο πολύ με αυτό το θέμα. Στη χθεσινή μας, δεύτερη ανακοίνωση, έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να αφήσουμε να αιωρούνται. Είχαμε διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο της ΚΟΠ, ότι η διακοπή των μικρών κατηγοριών δεν επηρεάζει την Α’ κατηγορία. Για αυτό προχωρήσαμε και ζητήσαμε την άμεση διακοπή», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:
«Κάποιοι από την Α’ κατηγορία δεν ενδιαφέρονται για την Β’ κατηγορία. Απλά με την διακοπή που ζητήσαμε, ίσως να γινόταν και διακοπή στην Α’ κατηγορία και ότι θα υπήρχε ίδια αντιμετώπιση. Εμείς έχουμε σκύψει στα προβλήματα της κατηγορίας. Υπάρχουν προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Είναι πολύ σημαντικά θέματα και το οικονομικό».

Για το αν υπάρχει επικοινωνία με την ΚΟΠ για ενίσχυση των σωματείων: «Στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε ο πρόεδρος της ΚΟΠ ήταν κάθετος και μας διαβεβαίωσε ότι θα βοηθηθούν τα σωματεία. Ο κ. Κούμας μας έχει δείξει ότι τους ενδιαφέρει η Β’ κατηγορία. Ίσως να φταίμε και εμείς που δεν υπήρχε το ενδιαφέρον. Ίσως το ότι 15 σωματεία έχουν συμπράξει να έχουν μία διαφορετική εικόνα στην ομοσπονδία, έχουν εισακουστεί κάποια προβλήματα της κατηγορίας και εύχομαι να συνεχιστεί το ενδιαφέρον από την ομοσπονδία».

Για το τι ειπώθηκε από πλευράς του προέδρου της ΚΟΠ: «Μας είπε να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε τι αποφάσεις θα ληφθούν. Πήραμε ένα σημαντικό ποσό που δικαιούμασταν και θα πάρουμε και το υπόλοιπο ποσό. Η ΚΟΠ είναι έτοιμη να βοηθήσει. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον».

Για την αναφορά στην ανακοίνωση για τις επιλεκτικές τηλεδιασκέψεις: «Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με το θέμα ΠΑΣΠ και Νεοφυτίδη. Οι τηλεδιασκέψεις των πυρήνων, επιλεκτικών ομάδων, όχι αρχηγών, δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Ούτε τα μηνύματα στους ποδοσφαιριστές μας αφήνουν ικανοποιημένους. Λέει ο Σπύρος ότι το προσωποποιούμε το θέμα. Μα αυτός το έχει δημιουργήσει και έχει έρθει σε αντιπαράθεση με όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τον Σπύρο Νεοφυτίδη. Εμείς βλέπουμε ότι έχει αλλάξει κάπως το ύφος του, όμως δεν μας ενδιαφέρει τι θα πει από δω και στο εξής. Εμείς καλούμαστε να βρούμε λύση με τους εργοδοτούμενους ποδοσφαιριστές και να δούμε πως θα συνεχίσουμε την ζωή μας. Έρχονται δύσκολα χρόνια για την Β’ κατηγορία. Δεν έχουμε έσοδα, δεν έχουμε επενδυτές. Αυτά προσπαθούμε να πούμε αυτό το διάστημα και για αυτό ζητούμε την διακοπή».

Πηγή: Sport-fm.com.cy