ΡΕΤΡΟ (2005-06): Η “απόβαση” στο ΓΣΠ και η πρόκριση της ΑΕΠ στα ημιτελικά (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μία σεζόν με νέα δεδομένα ξεκινούσε το καλοκαίρι του 2005 για την Αθλητική Ένωση Πάφου. Οι “κυανόλευκοι” για πρώτη φορά στην ιστορία τους κλήθηκαν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας μετά και τον υποβιβασμό της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Η διοίκηση της τότε ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας επέλεξε τον για προπονητή τον Νίκο Ανδρονίκου, έχοντας μόνο ένα στόχο στο μυαλό της που δεν ήταν άλλος από την άμεση επιστροφή της ΑΕΠ στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας. Κάτι που στο τέλος ήρθε με πανηγυρικό τρόπο!

Για τον θεσμό του Κυπέλλου στο ΠΑΦΙΤΙΚΟ “στρατόπεδο” θεωρούσαν σχεδόν απίθανη την διάκριση, ειδικότερα για μία ομάδα Β’ Κατηγορίας, ωστόσο έπεσαν όλοι έξω.

Η ΑΕΠ αφότου πέρασε ως 2η στον όμιλο με την Ανόρθωση, Διγενή και ΘΟΪ, στα προημιτελικά κληρώθηκε να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, που τότε συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο “Παφιακό” στάδιο η ομάδα της Πάφου “σόκαρε” τους ανυποψίαστους “μαυροπράσινους” καθώς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου βρέθηκε μπροστά με 2-0. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Βόντεχναλ και Άνταμ Φότι. Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, με το σύνολο του Νίκου Ανδρονίκου να παίρνει μία μεγάλη νίκη και ταυτόχρονα να βάζει γερές βάσεις πρόκρισης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Απριλίου του 2006 και ανάμεσα στον κόσμο της Πάφου υπήρχε ξεσηκωμός για τον επαναληπτικό αγώνα της ΑΕΠ απέναντι στον Ολυμπιακό που θα διεξαγόταν στο στάδιο ΓΣΠ. Τα λεωφορεία που θα μετέφεραν τον κόσμο από την Πάφο στο γήπεδο της Λευκωσίας γέμιζαν το ένα μετά το άλλο και λίγες ώρες αργότερα το Βόρειο πέταλο του ΓΣΠ ξεχείλιζε από φίλους της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας (περίπου 2000-2500 χιλιάδες κόσμο).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την φιλοξενούμενη ομάδα, καθώς στο 24ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Άνταμ Φότι. Πλέον όλοι γνώριζαν ότι μόνο με “αυτοκτονία” η ΑΕΠ θα έχανε την πρόκριση, καθώς ο Ολυμπιακός πλέον ήθελε νίκη με 4-1 για να προκριθεί.

Παρότι η ομάδα του “Τακτακαλά” κατάφερε να ανατρέψει το σκορ σε 2-1 στην επανάληψη με τα γκολ των Θεμιστοκλέους και Πίττα, εντούτοις η πρόκριση βάφτηκε “κυανόλευκη”, με τους οπαδούς της Πάφου να στήνουν πάρτι στην κερκίδα.

Για την ιστορία η ΑΕΠ στα ημιτελικά κληρώθηκε με την ΑΕΚ Λάρνακας από την οποία αποκλείστηκε μετά από δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0)

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΠ: