Αυτή είναι η πρόταση για την συνέχεια του πρωταθλήματος του Φοίνικα Αγ. Μαρίνας

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μία ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με την συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ παρουσίασε στα Μ.Μ.Ε. το σωματείο του Φοίνικα Αγίας Μαρίνας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Το σωματείο μας ασχολήθηκε με την αβεβαιότητα η οποία επικρατεί γενικά στο ποδόσφαιρο μας και ειδικότερα στην Επίλεκτη Κατηγορία της ΣΤΟΚ.

Επειδή κάποια σωματεία έχουν δημοσιοποιήσει κάποιες ιδέες έτσι και εμείς με τη  σειρά μας καταθέτουμε τις δικές μας απόψεις σχετικά με την επανέναρξη ή το τερματισμό του πρωταθλήματος μας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι απομένουν ακόμη οκτώ αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, τη μακρά απουσία των ποδοσφαιριστών από τα γήπεδα, το χρόνο που χρειαστούν για μια μίνι προετοιμασία ώστε να μην υπάρχουν τραυματισμοί αλλά ιδιαίτερα τον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι από την πανδημία εισηγούμαστε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας 2019-2020.

Οι τέσσερεις πρώτες ομάδες ( ΟΜΟΝΟΙΑ 1948, ΑΠΕΠ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ, ΠΕΓΕΙΑ 2014 και ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΥΜΠΙΩΝ) να προαχθούν στην Γ’  Κατηγορία της ΚΟΠ και να μην υπάρξει διαβάθμιση.

 

Ποδοσφαιρική Περίοδος 2020-2021

Στην Επίλεκτη Κατηγορία να δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 16 ομάδων, σύνολο 32,  και να  συμμετάσχουν οι 12 ομάδες που θα παραμείνουν   συν 20 ομάδες οι οποίες θα προαχθούν από τις Αγροτικές Ομοσπονδίες.

Οι δύο όμιλοι να χωριστούν ως ακολούθως:

Α΄ Όμιλος

  1. ΑΣΠΙΣ ΠΥΛΑΣ
  2. ΟΡΦΕΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
  3. ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ
  4. ΔΟΞΑ ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟΥ
  5. ΑΤΛΑΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
  6. ΑΕΝ ΑΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΥΣΟΥΛΛΩΝ

10 ομάδες από Ομοσπονδίες του Αγροτικού

 

Β΄ Όμιλος

  1. ΚΟΡΝΟΣ F C
  2. ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F C
  3. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
  4. Α Ε ΚΟΡΑΚΟΥ
  5. Α Ε ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ
  6. ΑΠΕΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

10 ομάδες από Ομοσπονδίες του Αγροτικού

Άνοδος  – Διαβάθμιση

  • Από τον κάθε όμιλο οι δύο πρώτες ομάδες να εξασφαλίζουν την άνοδο τους στη Γ΄ Κατηγορία της ΚΟΠ και να παίρνουν τις θέσεις τεσσάρων ομάδων που θα υποβαθμίζονται από αυτή και θα εντάσσονται στους δύο ομίλους.
  • Από τον κάθε όμιλο να υποβαθμίζονται 6 ομάδες και να εντάσσονται στις Ομοσπονδίες του Αγροτικού στις οποίες ήταν εγγεγραμμένες πριν.
  • Τις θέσεις των 12 ομάδων που θα διαβαθμίζονται να εξασφαλίζουν οι 11 πρωταθλήτριες των Ομοσπονδιών και η Κυπελλούχος της ΣΤΟΚ.

 

Πρωτάθλημα Ένταξης & Πρωταθλήματα ΣΤΟΚ

Με το τρόπο που εισηγούμαστε πιο πάνω καταργείται το πρωτάθλημα Ένταξης και αποφεύγονται πολλές ταλαιπωρίες όλων των ομάδων.

Αναβαθμίζεται επίσης το κύπελλο Κυπελλούχων της ΣΤΟΚ αφού η ομάδα που θα το κατακτά θα εξασφαλίζει την άνοδο της σε ένα από τους ομίλους της Επίλεκτης Κατηγορίας.

Πιστεύουμε ότι η εισήγηση μας μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και τα πρωταθλήματα της ΣΤΟΚ θα αποκτήσουν νέο ενδιαφέρον ενώ ταυτόχρονα με την κατάργηση του Πρωταθλήματος Ένταξης  θα εξοικονομηθούν πολλά λεφτά και ταλαιπωρίες τόσο για τις ομάδες όσο και για την ΚΟΠ και τη ΣΤΟΚ.

Είμαστε στη διάθεση όλων των παραγόντων για συζήτηση όλων των εισηγήσεων μας.

Με εκτίμηση,

Δ. Σ.  Φοίνικας Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς”

Πηγή: Mappinio.net