Αυτοί είναι οι κορυφαίοι τερματοφύλακες του πρωταθλήματος Cyta μέχρι σήμερα!

Από: Γιώργος Γεωργίου

Την Μεγάλη Εβδομάδα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών κάλεσε τους φιλάθλους να ψηφίσουν τους τρεις αγαπημένους τους τερματοφύλακες ανάμεσα στους βασικούς – με τα περισσότερα παιχνίδια – των 12 ομάδων της φετινής σεζόν!

Πέραν των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας παρουσιάζουμε σήμερα τους κορυφαίους τερματοφύλακες σε διάφορες κατηγορίες στατιστικών μέσα από την βοήθεια της διεθνούς εταιρείας αθλητικής ανάλυσης InStat:

InStat index: Boris Klaiman & Toño
Οι 3 κορυφαίοι τερματοφύλακες, με βάση τον μέσο όρο της φετινής βαθμολογίας τους, στον δείκτη ανάλυσης InStat index είναι: οι Boris Klaiman και Toño με 242 βαθμούς αντίστοιχα ενώ σχεδόν ισόβαθμος μαζί τους είναι ο Giorgi Loria με 241.

Συνολικά δεχόμενα σουτ (εντός στόχου): Giorgi Loria
Σε αυτή την κατηγορία τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στην συνολική ομαδική δουλειά στην άμυνα. Ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης δεχόταν τη φετινή περίοδο, κατά μέσο όρο τα λιγότερα σουτ ανά αγώνα: 8 συνολικά (3 εντός στόχου). Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο Vid Belec με μέσο αριθμό 9 (3.1 εντός στόχου) και ο Joel Mall με επίσης 9 (4.3). Από την άλλη τα περισσότερα σουτ δέχονταν οι Klaiman, Uzoho, Κίσσας και Bogatinov.

Ποσοστό αποκρούσεων ανά σουτ: Fabiano ή αλλιώς.. Ομόνοια!
Ναι! Oι τρεις τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν φέτος με την φανέλα της Ομόνοιας, είναι στις τρεις πρώτες θέσεις σε ποσοστό αριθμού αποκρούσεων ανά σουτ! Πέραν του ποσοστού, αριθμητικώς πρώτος στις αποκρούσεις είναι ο Boris Klaiman που έκανε σε κάθε παιχνίδι κατά μέσο όρο 4.4 αποκρούσεις.

«Σούπερ» Αποκρούσεις: Boris Klaiman
Ο τερματοφύλακας της ΕΝΠ είναι με διαφορά πρώτος στις λεγόμενες υπερ-αποκρούσεις, μέσα από τα στατιστικά της InStat, φανερώνοντας τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αλτικότητα του. Να αναφέρουμε ότι τη φετινή περίοδο ο Boris Klaiman ήταν και προτεινόμενος για καλύτερη απόκρουση της αγωνιστικής τις περισσότερες αγωνιστικές.

Αριθμός δεχόμενων γκολ ανά αγώνα: Fabiano
Από τους τερματοφύλακες που έπαιξαν τουλάχιστον 10 παιχνίδια ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας δέχθηκε 0.5 γκολ ανά αγώνα στα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Στην επόμενη θέση είναι οι Vid Belec (0.8) και Giorgi Loria (0.9).

Clean Sheets: Giorgi Loria
Ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης δεν δέχθηκε γκολ σε 11 αγώνες πρωταθλήματος και βρίσκεται στην πρώτη θέση στον πίνακα Stoiximan Χρυσά Γάντια. Σε απόσταση αναπνοής ο Vid Belec με 10 παιχνίδια απαραβίαστης εστίας.

Τα περισσότερα παιχνίδια: Vozinha & Toño
Οι τερματοφύλακες της ΑΕΛ και ΑΕΚ αγωνίστηκαν από 23 παιχνίδια τη φετινή περίοδο και δεν έχασαν λεπτό!

Αγαπημένος των οπαδών: Fabiano
Στην σχετική ψηφοφορία των φιλάθλων μέσα από την ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Π., ο Fabiano έλαβε 19.78%. Στη δεύτερη θέση ο Giorgi Loria με 17.02% και στην τρίτη ο Vid Belec με 11.87%.