ΡΕΤΡΟ 2002/03: Όταν η Α.Ε. Πάφου υπέταξε την Ανόρθωση με ανατροπή (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Στην σεζόν 2002/03 θα πάμε αυτή την φορά και συγκεκριμένα στις 6 Οκτωβρίου του 2002!

Η Αθλητική Ένωση Πάφου μετά το κακό ξεκίνημα στην αγωνιστική περίοδο (1 νίκη και 4 ήττες σε 5 ματς) κλήθηκε να υποδεχθεί στο “Παφιακό” στάδιο για την 6η αγωνιστική του Παγκύπριου πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας την πολύ δυνατή ομάδα της Ανόρθωσης.

Η Παφιακή ομάδα μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 28ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τζόελ Λουπάχλα. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο είχαν απάντηση, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κατάφερα να ισοφαρίσουν με τον Μάριο Νεοφύτου. Το 1-1 ήταν και αποτέλεσμα α’ μέρους.

Στην επανάληψη η Ανόρθωση με το “καλημέρα” κατάφερε μόλις στο 46ο λεπτό να κάνει την ανατροπή. Σκόρερ και πάλι ο Μάριος Νεοφύτου, ο οποίος με το δεύτερο του προσωπικό γκολ σημείωσε το 1-2 υπέρ της ομάδας του.

Κάπου εκεί ξύπνησε ο εγωισμός των ποδοσφαιριστών της Πάφου, οι οποίοι μόλις ένα λεπτό μετά το γκολ της Ανόρθωσης κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2. Σκόρερ ο Σάσα Γιοβάνοβιτς!

Απ’ εκεί και έπειτα το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και αφού προηγήθηκαν στο 64′ με το γκολ του Γιαννάκη Σαμψών, ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο τους με τον Σάσα Γιοβάνοβιτς στο 76ο λεπτό.

Το τελικό 4-2 έδωσε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ΑΕΠ, η οποία ολοκλήρωσε την σεζόν στην 6η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα: