Ναχίρ Μπεσάρα: “Στην Κύπρο υπάρχει αβεβαιότητα.. Μπορούσαμε πιο ψηλά”

Από: Γιώργος Γεωργίου

Δηλώσεις σε Μ.Μ.Ε. της πατρίδας του Σουηδίας έκανε ο ποδοσφαιριστής της Πάφος FC Ναχίρ Μπεσάρα.

Διαβάστε όσα αναλυτικά δήλωσε:

Για την κατάσταση στην Κύπρο με τον Κορωνοϊό:

“Όλα είναι κλειστά εδώ. Προσπάθησα να γυρίσω στην Σουηδία αλλά δεν μας άφησαν. Πιθανότατα αναμένουν να επαναρχίσει το πρωτάθλημα.  Μερικοί ξένοι παίκτες στην ομάδα έχουν δοκιμάσει να ταξιδέψουν για τις χώρες τους αλλά αν αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα τότε θα είναι δύσκολο να επιστρέψουν εδώ και μετά η ομάδα θα παραμείνει χωρίς ποδοσφαιριστές”.

Για το αν προπονείται:

“Το μόνο πράγμα που έχουμε ακούσει είναι ότι μπορεί στις αρχές Μαΐου να ξεκινήσουμε κάποιο είδος ομαδικής προπόνησης ξανά. Ανυπομονώ. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε καν να είμαστε στο προπονητικό κέντρο. Από τα μέσα Μαρτίου απαγορεύτηκε η ομαδική προπόνηση. Μετά απ’ αυτό έπρεπε να προπονούμαστε μόνοι μας με τρέξιμο, έχοντας GPS για να δουν ότι όντως προπονούμαστε από την ομάδα. Δεν κάνουμε διακοπές, έχουμε πρόγραμμα που μας δόθηκε και το ακολουθούμε. Τώρα είναι πιο σφιχτά εδώ, καθώς μπορείς να βγεις μόνο μία φορά την ημέρα από το σπίτι. Συνεχίζουμε να τρέχουμε, αλλά όχι κάθε μέρα. Κάποιες μέρες πηγαίνουμε στο σούπερμαρκετ για να αγοράσουμε τρόφιμα”.

Για την διαδικασία που ακολουθεί για να βγει από το σπίτι;

“Πρέπει να στείλω μήνυμα σε έναν αριθμό και τον λόγο που βγαίνω από το σπίτι. Στη συνέχεια θα λάβω μήνυμα επιβεβαίωσης και τότε είμαι νόμιμος να βγω. Αν δεν κάνω αυτή την διαδικασία πολύ πιθανόν να μου επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο. Η αστυνομία βγαίνει στους δρόμους σταματώντας τους ανθρώπους. Προσωπικά με έλεγξαν μερικές φορές”.

Για το γεγονός ότι είναι μακριά από την οικογένεια του:

“Η οικογένεια μου είναι στην Σουηδία. Πήγαν εκεί πριν την διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων τον Μάρτιο. Είχα προγραμματίσει να πάω εκεί αλλά όλα έκλεισαν και δεν είχε πτήσεις. Είμαι ακόμα χαρούμενος όμως. Δεν θέλω να παραπονιέμαι. Είμαι καλά, είμαι υγιείς.  Όλα τα υπόλοιπα θα τακτοποιηθούν. Υπάρχουν πολλοί που τον ζουν πολύ χειρότερα απ’ ότι εγώ”.

Για την ζωή στην Κύπρο:

“Το θετικό είναι ότι κάνει πολύ καλό καιρό, τώρα έχει περίπου 24 βαθμούς κελσίου. Μπορώ να καθίσω και να κάνω ηλιοθεραπεία. Ζούμε σε ένα μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου μένουν κι’ άλλοι ξένοι παίκτες. Έχουμε και πισίνα”.

Για την αγωνιστική του παρουσία στην φετινή σεζόν:

“Πήρα αυτοπεποίθηση από τον καινούριο προπονητή και παίζω στο νούμερο «6» σε σύστημα 4-2-3-1. Αρμοδιότητα μου είναι το κτίσιμο του παιχνιδιού και τα έχω πάει πολύ καλά. Έχω παίξει σε όλα τα παιχνίδια”.

Για την Πάφο FC:

“Είμαστε μία καλή ομάδα. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στους τρεις πρώτους αλλά πήρε λίγο χρόνο για να γίνουμε συμπαγές σύνολο. Νομίζω ότι είχαμε 18 νέους παίκτες για τη σεζόν και ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά λίγο αργά. Νικήσαμε τον ΑΠΟΕΛ που αγωνίζεται ο Χαλλένιους, αλλά μείναμε εκτός της πρώτης εξάδας για ένα βαθμό”.

Για το μέλλον του:

“Το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι η αβεβαιότητα. Δεν είναι διαθέσιμες πολλές πληροφορίες, ούτε για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά ούτε για την κατάσταση των συλλόγων. Μέχρι στιγμής οι παίκτες έχουμε πληρωθεί κανονικά. Η ομάδα συζητά με μία ομάδα απ’ εμάς και πιθανόν να υπάρξει κάποια μείωση των αποδοχών”.

Για το συμβόλαιο του που λήγει τον Μαΐο:

“Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Μόλις χαλαρώσουν λίγο τα πράγματα πρέπει να κάνω αυτή την συζήτηση με την ομάδα”.

Για το αν θα επαναπατριστεί στο άμεσο μέλλον:

“Με προσελκύει όλο και περισσότερο η Σουηδία. Στο σπίτι με ασφάλεια. Όλα είναι πιο ξεκάθαρα εκεί.  Εδώ δεν γνωρίζουμε καθόλου τι θα συμβεί.  Ο σύλλογος προσπαθεί πραγματικά να μας δώσει όσο περισσότερες πληροφορίες μπορεί, αλλά κι’ αυτοί δεν γνωρίζουν πολλά. Πάντα μου αρέσει να έχω ανοιχτές τις πόρτες, έτσι και η Σουηδία είναι ένας πιθανός προορισμός στην καριέρα μου”.