ΡΕΤΡΟ 2003/04: Η πρώτη νίκη της σεζόν για την ΑΕΠ με έδρα το “Τσίρειο” στάδιο (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Μια σεζόν με ιδιομορφίες ξεκινούσε για την Αθλητική Ένωση Πάφου το 2003. Η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα υποχρεώθηκε για αρκετό καιρό να αγωνιστεί μακριά από την φυσική της έδρα λόγω της ανέγερσης κερκίδας στο “Παφιακό” στάδιο. Προσωρινή έδρα αποφασίστηκε να είναι το μακρινό “Τσίρειο” στάδιο και όλα έδειχναν εξαρχής ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη αγωνιστική περίοδος.

Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 2003 και η ΑΕΠ “φιλοξένησε” στο Τσίρειο στάδιο την ΑΕΚ Λάρνακας για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας. Οι ΠΑΦΙΤΕΣ έψαχναν την πρώτη τους νίκη στην σεζόν μετά την ήττα από την Ομόνοια στην πρώτη αγωνιστική και την ισοπαλία κόντρα στην Ένωση στο Παραλίμνι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ψυχρολουσία για την ΑΕΠ, καθώς μόλις στο 6ο λεπτό ο Σέργης Κουννής έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Η απάντηση ωστόσο των τυπικά γηπεδούχων ήταν άμεση! Ο Σάσα Γιοβάνοβιτς στο 7ο λεπτό ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι! Το 1-1 ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα της Πάφου προσπαθούσε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που θα της έδινε προβάδισμα, ωστόσο όσο ο χρόνος κυλούσε το άγχος μεγάλωνε με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να απειλεί όλο και περισσότερο. Μάλιστα, στο 78ο λεπτό και πάλι με σκόρερ τον Σέργη Κουννή η ομάδα της Λάρνακας πήρε εκ νέου προβάδισμα.

Εκεί που οι πλείστοι πίστεψαν ότι τα πάντα έχουν κριθεί, η ΑΕΠ κατάφερε πέντε λεπτά αργότερα να ισοφαρίσει και πάλι από την “άσπρη βούλα”. Ο Σάσα Γιοβάνοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να κάνει δραματικά τα τελευταία λεπτά.

Η λύτρωση για την ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα ήρθε στο 90ο λεπτό με την άπιαστη κεφαλιά του αρχηγού της! Ο Στέλιος Σοφοκλέους, ο οποίος πέρασε στον αγώνα στην προηγούμενη φάση διαμόρφωσε το τελικό 3-2, ολοκληρώνοντας μία τεράστια ανατροπή!

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα:

Δείτε τα τρία γκολ της ΑΕΠ:

Πρώτο γκολ

Δεύτερο γκολ 

Τρίτο γκολ