ΡΕΤΡΟ 1998/99: Ανατροπή, 5 γκολ και επεισόδια στο Ευαγόρας-ΑΠΟΕΛ (vid)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Αρκετά χρόνια πίσω θα σας πάρουμε και σήμερα και συγκεκριμένα στην αγωνιστική περίοδο 1998-1999, όταν η ομάδα του Ευαγόρα Πάφου κλήθηκε να φιλοξενήσει στο “Παφιακό” στάδιο την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, παιχνίδι που αφορούσε το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Κύπρου.

Το σύνολο του Φύτου Νεοφύτου ήθελε πάση θυσία νίκη στην προσπάθεια που έκανε για αποφυγή της διαβάθμισης, εν αντιθέσει με τους “γαλαζοκίτρινους” της Λευκωσίας που είχαν βλέψεις για τίτλο και έξοδο στην Ευρώπη.

Στα πρώτα στάδια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι δεν ήρθαν στην Πάφο για τουρισμό, αντιθέτως απειλούσαν επανειλημμένα την εστία του Ντίνου Κωνσταντίνου, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ότι δεν κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ, το πέτυχε ο Ευαγόρας στο 12ο λεπτό μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Πανίκκου Φιλιώτη, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Άνδρο Πετρίδη για να πετύχει το 1-0. Το γκολ αυτό ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα.

Η ομάδα της Πάφου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την σύγχυση που επικρατούσε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και κατάφερε στο 1ο ημίχρονο να πετύχει και δεύτερο γκολ. Αυτή την φορά ο Μπέρτοβιτς ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων με τον διαιτητή της συνάντησης να καταλογίζει πέναλτι. Ο Ντράγκισιτς ευστόχησε δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ευαγόρα.

Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ωστόσο ήταν άμεση, καθώς ο ΠΑΦΙΤΗΣ Ανδρέας Στεφάνου κέρδισε πέναλτι για την ομάδα της Λευκωσίας, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μαρτσέλο, σημειώνοντας το 2-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου υπήρξαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στις εξέδρες του σταδίου.

Στην επανάληψη, η ομάδα της Λευκωσίας κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να φύγει με το τρίποντο από την Πάφο. Αρχικά ο Πέτκοβιτς με ωραία “λόμπα” ισοφάρισε σε       2-2, για να διαμορφώσει το τελικό 2-3 ο Κότσιτς με ωραία κεφαλιά!

Για την ιστορία, στο τέλος της σεζόν ο Ευαγόρας υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία καθώς τερμάτισε 12ος στην βαθμολογία με 22 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΕΛ στην 3η θέση με 59.

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του συγκλονιστικού παιχνιδιού