ΡΕΤΡΟ 2001/02: Όταν η Α.Ε. Πάφος έβαλε “φρένο” στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ (εικ+βιντ))

Από: Γιώργος Γεωργίου

Λίγες εβδομάδες μετά τον θρίαμβο κόντρα στην επίδοξη πρωταθλήτρια ΑΕΛ (ΔΕΣ ΕΔΩ), η Αθλητική Ένωση Πάφου λίγο έλειψε να στερήσει τον τίτλο στην μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου του 2002 η ομάδα της Πάφου φιλοξένησε τους “γαλαζοκίτρινους” στο κατάμεστο από φίλαθλους των δύο ομάδων “Παφιακό” στάδιο, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η ΑΕΠ με την άμυνα “γρανίτη” που είχε δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της. Επιθετικά, ωστόσο υστέρησε.

Στην επανάληψη το σύνολο του Πανίκκου Ορφανίδη μπήκε από την αρχή πιο αποφασισμένο στον αγώνα και κατάφερε στο 50ο λεπτό να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σάσα Γιοβάνοβιτς ο Ζένζο Μόγιο ήρθε σαν “τρέιλερ” και με κεφαλιά νίκησε τον Μιχάλη Μορφή για να σημειώσει το 1-0.

Στην συνέχεια το παιχνίδι πήρε μία “άγρια” ομορφιά με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς στις δύο εστίες. Η Πάφος είχε κραυγαλέες ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμα της ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να το πληρώσει λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λέπτου.

Συγκεκριμένα στο 88ο λεπτό με την προβολή του Ηλία Σολάκη ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε, παίρνοντας στο τέλος τον υπερπολύτιμο ένα βαθμό, χάρη στον οποίο λίγες εβδομάδες αργότερα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Α.Ε.Πάφου στο συγκεκριμένο παιχνίδι αγωνίστηκε με τους:

Α. Μιχαήλ, Θέμη Αγαθοκλέους, Στέλιο Σοφοκλέους, Δημήτρη Ιωάννου, Α. Παναγιώτου, Χρ. Κωνσταντή, Α. Στεφάνου, Λουπάχλα, Μόγιο, Γιοβάνοβιτς, Αργύρη Πέτρου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι:

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στα δύο πιο κάτω βίντεο:

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ