Βόλεϊ: Τα σενάρια για την ανακήρυξη των νέων πρωταθλητών σε Γυναίκες και Άνδρες

Δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης έκανε ο πρόεδρος της Δρ. Μιχάλης Κρασιάς απαντώντας σε “καυτά” ζητήματα, όπως η ανακήρυξη των φετινών πρωταθλήτριων ομάδων σε Άνδρες και Γυναίκες, μετά και την οριστική διακοπή που αποφάσισε η ομοσπονδία λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κ.Ο.ΠΕ.  Δρ. Μιχάλης Κρασιάς ανάφερε τα εξής:

«Πρώτα – πρώτα πρέπει να δούμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που εκπνέουν στις 30 Απριλίου 2020. Στις αρχές Μαϊου προγραμματίζεται γενική συνέλευση η οποία θα ήθελα να γίνει με φυσική παρουσία όλων των συντελεστών παρά με τηλεδιάσκεψη. Εάν παραστεί όμως ανάγκη θα γίνει τηλεδιάσκεψη. Το Δ.Σ. θα κληθεί ίσως και μέσω τηλεδιάσκεψης να λάβει κάποιες αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας υπάρχουν τρία σενάρια και θα καταλήξουμε σε κάποιο αφού ακουστούν οι απόψεις των μελών. Τα τρία σενάρια είναι τα εξής:

Πρώτο: Να τελειώσουν τα πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών με τα σημερινά βαθμολογικά ή άλλα δεδομένα. Δηλαδή, η Ομόνοια πρωταθλήτρια στους Άνδρες και η Robo Markets ΑΕΛ στις Γυναίκες.

Δεύτερο: Eάν υπάρξει ευχέρεια τα πρωταθλήματα να επαναρχίσουν όποτε είναι εφικτό έστω και χωρίς ξένους, εφόσον παραταθούν τα συμβόλαια των Κυπρίων παικτών που λήγουν.

Τρίτο: Να ακυρωθεί η σεζόν χωρίς να υπάρξει πρωταθλητής σε Άνδρες και Γυναίκες.  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι φέτος παρακολουθήσαμε εξαιρετικά πρωταθλήματα σε Άνδρες και Γυναίκες. Οι ομάδες διεκδικούσαν επί ίσοις όροις τα πρωταθλήματα και τα πάντα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Είδαμε την Ανόρθωση στους Άνδρες να επανέρχεται δριμύτερη και να βοηθά στην άνοδο του αθλήματος. Στις Γυναίκες τρεις ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο (Korantina Homes Παφιακός, Ανόρθωση και ΑΕΛ) μέχρι τέλους, ενώ και η Ολυμπιάδα επέστρεψε σε πρωταγωνιστική πορεία. Εξίσου ανταγωνιστικές ήταν και οι άλλες ομάδες σε Άνδρες και Γυναίκες.

Δράττοντας της ευκαιρίας θέλω να επισημάνω ότι στόχος μας είναι η ολοκλήρωση έστω τον Ιούνιο ακόμα και τον Ιούλιο των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων τα οποία είναι εξαιρετικά και τραβούν πολύ κόσμο».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την συνέντευξη.