ΡΕΤΡΟ (2001-02): Όταν η ΑΕΠ έστησε «μπλόκο» στην επίδοξη πρωταθλήτρια ΑΕΛ (εικ)

Από: Γιώργος Γεωργίου

Ένα παιχνίδι που είναι βέβαιο ότι έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες των οπαδών της Αθλητικής Ένωσης Πάφου είναι αυτό με την ΑΕΛ την σεζόν 2001-2002.

Συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου του 2002 η ομάδα της Πάφου φιλοξένησε στο “Παφιακό” στάδιο για την 16η αγωνιστική αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας την πολύ ποιοτική και επίδοξη πρωταθλήτρια ομάδα της Λεμεσού.

Μέσα στον αγωνιστικό χώρο επικρατούσαν “μάχες”, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική, καθώς ο αγώνας σημαδεύτηκε από τα επεισόδια και την ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Η ομάδα που κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ ήταν αυτή της ΑΕΛ στα τελευταία στάδια του α’ μέρους. Ο νεαρός τότε Αλέξης Γαρπόζης νίκησε από το σημείο του πέναλτι τον Αλέξανδρο Μιχαήλ για το 0-1.

Η ΠΑΦΙΤΙΚΗ ομάδα τότε διακρινόταν για το πάθος και την μεγάλη θέληση που είχαν οι ποδοσφαιριστές για τη νίκη! Με την βοήθεια του κόσμου της, η ΑΕΠ κατάφερε στο β’ ημίχρονο να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να πανηγυρίσει στο τέλος μία τεράστια νίκη!

Αρχικά η ΑΕΠ ισοφάρισε με το καλημέρα στο β’ μέρος με το γκολ του Σάββα Ζωίτσα, για να ολοκληρώσει την μεγάλη ανατροπή στο 63ο λεπτό με την κεφαλιά του αρχηγού της Στέλιου Σοφοκλέους.

Το τελικό 2-1 σήμανε ξέφρενους πανηγυρισμούς στην κερκίδα της ΠΑΦΙΤΙΚΗΣ ομάδας και προβληματισμός σ’ αυτή της ΑΕΛ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι: