ΡΕΤΡΟ: Όταν ο Ευαγόρας σάρωνε τα πρωταθλήματα Β’ κατηγορίας (1971-1972)

Από: Μαρίνα Σταύρου

Στη φωτογραφία είναι η ομάδα του Ευαγόρα η οποία την ποδοσφαιρική περίοδο 1971-1972 αναδήχθηκε πρωταθλήτρια ΄Β κατηγορίας με 35 βαθμούς και έχοντας διαφορά 6 βαθμών από τον δεύτερο ΑΣΙΛ σε ένα πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών μόνο αφού σε αυτό μετείχαν 12 ομάδες.

Ο Ευαγόρας είχε προπονητή τον Ελλαδίτη Μιχάλη Σούμπασιη και με μια εξαιρετική πορεία τελείωσε το πρωτάθλημα με μόλις μια ήττα απέναντι στον ΑΣΙΛ στη Λύση με σκορ 2-1.

Η βαθμολογία τότε ήταν δυο βαθμοί οι νίκη και από ένα η ισοπαλία όπως και σήμερα. Ο Ευαγόρας με 14 νίκες, 7 ισοπαλίες και μια ήττα πέτυχε τα περισσότερα τέρματα έχοντας την καλύτερη επίθεση ενώ είχε και την καλύτερη άμυνα με μόλις 21 γκολ παθητικό.

Στην ομάδα τότε αλλά και σε όλη την Πάφο, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής επικρατούσε μεγάλος ενθουσιαμσός και αισιοδοξία για το μέλλον του σωματείου.

Ήταν εμφανές ότι η μεγάλη πορεία του Ευαγόρα που θα κρατούσε για δέκα χρόνια με διακρίσεις στη κατηγορρία των μεγάλων μόλις ξεκινούσε. Πρόεδρος του σωματείου ήταν ο Ερατοσθένης Λιασίδης.

Στη φωτογραφία διακρίνονται οι εξής: 

Όρθιοι από αριστερά: Ερ. Λιασίδης (Πρόεδρος), Αγ. Ζυμαράς, Κ. Ζαμπυρίνης, Α. Αττίκης, Ν. Παπαδημήτρης, Α. Τούρος, Ρ. Παρασκευάς, Τ. Ηροδότου, Λ. Μερκής, Α. Κουρούσιης, Μ. Σούμπασης (προπονητής)

Καθήμενοι από αριστερά: Άρ. Βασιλειάδης, Στ. Σοφοκλέους, Π. Γεωργίου, Π. Ψωμάς, Π. Γιαλλούρης, Κρ. Βλαδιμήρρου, Λ. Τσέλεπος, Τ. Χαραλάμπους (αρχηγός)

Πηγή, Φωτογραφία, Πληροφορίες: Ευαγόρας Πάφου